• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Rookvrij SKB

Sinds 1 januari 2020 is het SKB volledig rookvrij. Dat houdt in dat er op het terrein van ons ziekenhuis niet meer gerookt mag worden. Het SKB wil een gezondheidsbevorderende omgeving bieden en roken hoort daar niet bij.

 
 

Veelgestelde vragen over Rookvrij SKB

1. Wat is een rookvrij SKB ?
Het SKB is sinds 1 januari 2020 geheel rookvrij. Het is niet toegestaan om op het terrein van ons ziekenhuis te roken. Ook niet op het parkeerterrein. Op verschillende plekken op het terrein wordt aangegeven dat er op het terrein niet gerookt mag worden. Zo vindt u in en om ons ziekenhuis bordjes en andere uitingen die aangeven dat u in een rookvrije omgeving bent.

2. Waarom kiezen jullie voor een rookvrij SKB?
Het SKB ondersteunt een gezonde leefstijl. Daar hoort roken niet bij. Het SKB wil patiënten, bezoekers en medewerkers een gezonde, rookvrije omgeving bieden. En wij zijn niet de enigen! Steeds meer openbare en publieke instellingen in Nederland zijn of worden rookvrij.

3. Voor wie geldt een rookvrij SKB?
Een rookvrij SKB geldt voor patiënten, bezoekers, medewerkers, leveranciers, huurders en alle anderen. Eigenlijk voor iedereen die op ons terrein is of moet zijn.

4. Wat valt onder het rookverbod?
Hieronder vallen de sigaret, sigaren en andere tabaksproducten. Maar ook de elektronische sigaret (e-sigaret) en ‘rookloze’ sigaretten, zoals de IQOS.

5. Waar geldt het rookverbod?
Een rookvrij SKB geldt op ons gehele terrein, inclusief onze parkeerterreinen. Op verschillende plekken op het terrein wordt aangegeven dat wij een rookvrij ziekenhuis zijn.

6. Ik moet naar het SKB, maar kan echt niet zonder een sigaret. Wat nu?
Wij adviseren u om met uw hoofdbehandelaar uw situatie te bespreken. Overleg met uw hoofdbehandelaar op welke manier u geholpen kunt worden.

7. Waar vind ik hulp bij het stoppen met roken?
Verschillende organisaties in de regio bieden hulp bij stoppen met roken. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar welke trajecten volledig worden vergoed. Wilt u worden doorverwezen? Vraag uw huisarts naar de mogelijkheden en bekijk de website www.ikstopnu.nl voor handige tips. De huisarts kan u verwijzen naar onze Stoppen-met-Roken poli. 

 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services