Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • Print
  • contact
  • Zorgverlenerslogin

Stop roken poli

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders
Onderzoek & behandeling

Poli 2b, longgeneeskunde
Telefoonnummer 0543-544510

SKB biedt hulp bij stoppen met roken
Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk heeft sinds 2010 een stop roken poli. Wie wil stoppen met roken, kan op deze poli terecht.

Voordelen stoppen met roken
Wie vier tot zes weken vóór en operatie stopt met roken, kan daarmee de kans op risico's bij een operatie verminderen met 50%. Roken heeft een negatieve invloed op onder andere de ademhaling, de bloedstolling en wondgenezing. Ook mééroken kan problemen veroorzaken. In Amerika blijkt dat het percentage hartinfarcten bij niet-rokers ook is gedaald sinds het rookverbod.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor de stop roken poli? Dan kunt u bellen naar de polikliniek Longgeneeskunde, telefoonnummer 0543-544510. U heeft hiervoor een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Spreekuur
Spreekuur volgens afspraak. Het spreekuur wordt gehouden door gespecialiseerd verpleegkundige Wendy Woertman. Er zal 1 gesprek met de longarts plaatsvinden.

Behandeling/Begeleiding
De stop roken poli is een initiatief van het SKB. In een persoonlijk gesprek overlegt gespecialiseerd verpleegkundige Wendy Woertman samen met u wat voor u de meest geschikte manier is om te stoppen met roken. U ontvangt informatie over hulpmiddelen die u bij het stoppen kunt gebruiken en de stop roken poli biedt begeleiding bij het stopproces. Ook bespreekt zij met u het eventuele gebruik van hulpmiddelen.

Kosten
Voor vergoeding van de begeleidingsgesprekken en eventuele hulpmiddelen adviseren wij u, voorafgaand aan het intakegesprek, contact op te nemen met uw Zorgverzekeraar. Indien het vanuit de basisverzekering vergoed wordt, dient u wel rekening te houden met uw eigen risico.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services