• Home
 • Print
 • contact
 • Blog
 • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Onze specialisten

Lanting P.J.H. Lanting Reumatoloog
Olthof P. Olthof Reumatoloog

Reumatologie

Polikliniek 10 
Telefoonnummer 0543 - 54 42 38

De reumatologen van het Centrum voor Reumatologie Oost Gelderland leveren een zo'n compleet mogelijk aanbod van gespecialiseerde zorg voor patiënten met reumatische aandoeningen van het houding- en bewegingsapparaat en/of systeemziekten. Persoonlijke begeleiding, patiëntvriendelijkheid en kwaliteit van zorg staan voorop en zijn vanzelfsprekend. 

De reumatoloog
De reumatoloog is opgeleid in de interne geneeskunde en heeft zich daarna speciaal gericht op aandoeningen van het bewegingsapparaat. Gedurende zijn/haar opleiding heeft de reumatoloog zich verdiept in ziekten van inwendige organen zoals longen, lever en hart. Hierdoor is hij/zij bij uitstek toegerust voor het behandelen van ziekten waarbij én inwendige organen én het bewegingsapparaat zijn aangedaan. Hij/zij is
als het ware de internist voor aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Afspraak maken met de reumatoloog
Nadat u door uw huisarts of andere specialist verwezen bent naar de reumatoloog, kunt u contact opnemen met polikliniek Reumatologie. Indien u door de huisarts bent verwezen, krijgt u meestal een zorgnummer (ZD-nummer) mee naar huis om daarmee een afspraak te maken. Dit nummer is gekoppeld aan uw verwijsbrief. U kunt de polikliniek bereiken op telefoonnummer: 0543 - 54 42 38. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Spreekuren reumatologen
De reumatologen houden spreekuren in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Daarnaast
houden zij ook spreekuren op de buitenpoliklinieken van het SKB.

 • De heer P.J.H. Lanting
  Spreekuur in Streekziekenhuis Koningin Beatrix op maandag en woensdag. Daarnaast houdt hij spreekuur in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem.
 • De heer P. Olthof
  Spreekuur in Streekziekenhuis Koningin Beatrix op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. U treft hem ook op de buitenpoliklinieken in Groenlo en Eibergen.
 • Mevrouw A.P. Risselada
  Spreekuur op dinsdag in Streekziekenhuis Koningin Beatrix en de overige dagen in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem.
 • Mevrouw I.G. Idema
  Spreekuur in het Slingeland Ziekenhuis. 
 • Mevrouw K.L. Tsoi
  Spreekuur in het Slingeland Ziekenhuis

 

Reumatologen
De reumatologen van het SKB oefenen het vak in de volle breedte uit. Zij zijn opgeleid in de interne geneeskunde en hebben zich daarna speciaal gericht op de ziekten van het bewegingsapparaat. De reumatoloog is als het ware de internist voor ziekten van het bewegingsapparaat.

De reumatologen streven naar een zo breed mogelijk aanbod van behandelingen. Aandacht en empathie voor de patiënt zullen altijd centraal staan. Daar waar het niet mogelijk is gecompliceerde behandelingen in eigen huis te kunnen bieden, heeft de maatschap goede contacten met andere ziekenhuizen waarnaar ze patiënten kunnen verwijzen. Dit zijn onder andere het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Wat is reuma
Reuma is de verzamelnaam voor meer dan tweehonderd reumatische aandoeningen. Dat zijn aandoeningen aan gewrichten, spieren, pezen, botten en/of inwendige organen, die niet het gevolg zijn van een ongeval of een blessure.

De meest bekende reumatische aandoeningen zijn: Reumatoïde Artritis (ook wel chronische gewrichtsreuma genoemd), Artrose, de ziekte van Bechterew, Artritis Psoriatica, Jicht, Juveniele ideopatische artritis (jeugdreuma of ook wel JCA) en weke-delen reuma.  

Polikliniek
Verpleegafdeling
Aandoening & behandeling
Inhoud
Patiëntenfolders
Patiëntfolders
  Durf te vragen
  Opname en verblijf
Polikliniek

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
10 mrt 2017

Informatie over slaapproblemen

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix organiseert op donderdag 30 maart een ‘SKB legt uit’ over slaapproblemen.Verpleegkundig specialist Longgeneeskunde Lisette Drenthen, vertelt dat veel ..


08 mrt 2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen ..


Blog icon Blog
SKB legt uit: slaapproblemen
14-03-2017

SKB legt uit: slaapproblemen

Op donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.15 uur organiseert het SKB een informatieavond over slaapproblemen. Een KNO arts en een verpleegkundig specialist vertellen u alles over slaapproblemen, mogelijke behandelingen en...

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap