Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Projecten

Lopende projecten
Rolstoel voor obese patiënten

Het SKB beschikt niet over rolstoelen voor patiënten die meer dan 150 kilo wegen. Om patiënten met dit gewicht beter en veiliger te mobiliseren is zo’n rolstoel heel handig, waardoor de kwaliteit van leven en herstel tijdens de opname verbeterd wordt. De kosten voor deze rolstoel bedragen ongeveer € 6.000.

Gerealiseerde projecten
In de afgelopen 10 jaar heeeft de Stichting Vrienden SKB veel projecten gerealiseerd, zoals:

Dozen vol knuffels voor SEH
“Groot verdriet wordt kleiner met een knuffel”. Dit zegt teammanager Acute Zorg Sjaak Hulshof van de Spoedeisende Hulp (SEH). Ruim 1.200 kinderen komen jaarlijks op de Spoedeisende Hulp van het SKB. Niet ieder kind hoeft of wil een knuffel, maar voor de jongste patiëntjes bieden de lieve, kleurrijke olifantjes, nijlpaardjes en aapjes troost en afleiding bij een onderzoek of behandeling. De knuffels zijn gekocht van een donatie van 450 euro, die De Handwerkdames (voorheen UVV) in 2015 deden aan de Stichting Vrienden.


Familiekamer voor oncologiepatiënten 
Op de nieuwe afdeling D2/E2 is met hulp van de Stichting Vrienden een familiekamer voor oncologiepatiënten gerealiseerd. De familiekamer is bedoeld voor familieleden van patiënten die langere tijd in het ziekenhuis verblijven. De ontvangst van de familie kan in de familiekamer in een huiselijke sfeer plaatsvinden, waardoor de familie het ziekenhuisgevoel even kwijt kan raken. Hoewel de kamer misschien wat klein is, heeft deze wel alle faciliteiten, waar familie van een ernstig zieke patiënt behoefte aan heeft. Het is woekeren met de ruimtes op een verpleegafdeling en dus moeten er keuzes worden gemaakt. Klein maar fijn, dat is de beste omschrijving van de nieuwe familiekamer, die inmiddels veelvuldig gebruikt wordt.

Troostberen Spoedeisende Eerste Hulp
Op de SEH worden kinderen behandeld met een acute zorgvraag. Vaak komen ze met veel verdriet en pijn binnen. Na behandeling op de SEH wordt aan hen een dapperheidsdiploma gegeven en als troost een knuffelbeer.


Chemostoelen afdeling dagbehandeling interne geneeskunde 
Op de afdeling dagbehandeling interne geneeskunde komen patiënten die aan kanker gerelateerde behandelingen ondergaan. Zo’n behandeling duurt vaak een groot deel van de dag. Mede met hulp van de Stichting Vrienden zijn er speciale stoelen aangeschaft, waarin patiënten gemakkelijk kunnen zitten, maar eventueel ook liggend kunnen worden behandeld. Boven de stoelen hangen TV’s voor wat afleiding. De chemostoelen zorgen voor een beetje meer comfort in een voor patiënten ellendige tijd.


Vrolijke muurschilderingen kinderafdeling
De kinderafdeling hecht veel waarde aan een speelse, kindvriendelijke en huiselijke afdeling voor kinderen die opgenomen zijn. Dit om afleiding te kunnen bieden en om angstgevoelens op z’n minst niet te versterken door een klinische sfeer op de afdeling. Op de muren van de kinderafdeling zijn daarom schilderingen aangebracht, die rustig maken en gezelligheid en warmte uitstralen.


Kijk voor alle projecten op www.vriendenskb.nl/projecten.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services