• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Projecten uitgelicht

Dozen vol knuffels voor SEH
“Groot verdriet wordt kleiner met een knuffel”. Dit zegt teammanager Acute Zorg Sjaak Hulshof van de Spoedeisende Hulp (SEH). Ruim 1.200 kinderen komen jaarlijks op de Spoedeisende Hulp van het SKB. Niet ieder kind hoeft of wil een knuffel, maar voor de jongste patiëntjes bieden de lieve, kleurrijke olifantjes, nijlpaardjes en aapjes troost en afleiding bij een onderzoek of behandeling.
De knuffels zijn gekocht van een donatie van 450 euro, die De Handwerkdames (voorheen UVV) in 2015 deden aan de Stichting Vrienden.          

   

Familiekamer voor oncologiepatiënten  
Op de nieuwe afdeling D2/E2 is met hulp van de Stichting Vrienden een familiekamer voor oncologiepatiënten gerealiseerd. De familiekamer is bedoeld voor familieleden van patiënten die langere tijd in het ziekenhuis verblijven. De ontvangst van de familie kan in de familiekamer in een huiselijke sfeer plaatsvinden, waardoor de familie het ziekenhuisgevoel even kwijt kan raken.
Hoewel de kamer misschien wat klein is, heeft deze wel alle faciliteiten, waar familie van een ernstig zieke patiënt behoefte aan heeft. Het is woekeren met de ruimtes op een verpleegafdeling en dus moeten er keuzes worden gemaakt. Klein maar fijn, dat is de beste omschrijving van de nieuwe familiekamer, die inmiddels veelvuldig gebruikt wordt.

 

 

Troostberen Spoedeisende Eerste Hulp 
Op de SEH worden kinderen behandeld met een acute zorgvraag. Vaak komen ze met veel verdriet en pijn binnen. Na behandeling op de SEH wordt aan hen een dapperheidsdiploma gegeven en als troost een knuffelbeer.

 

 

Chemostoelen afdeling dagbehandeling interne geneeskunde 
Op de afdeling dagbehandeling interne geneeskunde komen patiënten die aan kanker gerelateerde behandelingen ondergaan. Zo’n behandeling duurt vaak een groot deel van de dag. Mede met hulp van de Stichting Vrienden zijn er speciale stoelen aangeschaft, waarin patiënten gemakkelijk kunnen zitten, maar eventueel ook liggend kunnen worden behandeld. Boven de stoelen hangen TV’s voor wat afleiding. De chemostoelen zorgen voor een beetje meer comfort in een voor patiënten ellendige tijd.

 

 

Vrolijke muurschilderingen kinderafdeling
De kinderafdeling hecht veel waarde aan een speelse, kindvriendelijke en huiselijke afdeling voor kinderen die opgenomen zijn. Dit om afleiding te kunnen bieden en om angstgevoelens op z’n minst niet te versterken door een klinische sfeer op de afdeling. Op de muren van de kinderafdeling zijn daarom schilderingen aangebracht, die rustig maken en gezelligheid en warmte uitstralen.

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
01 mei 2018

Gratis risicotesten tijdens de Dag van de Beroerte bij de Pronsweide in Winterswijk

Dinsdag 8 mei 2018 is het de Europese Dag van de Beroerte. Santiz locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé (SZMK) organiseren die dag van 9.30 to..


13 apr 2018

Benoeming nieuw lid Raad van Bestuur

De Raad van Toezicht van Santiz heeft de heer B. (Bijar) Altalabani benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Hij volgt hiermee Bert Kleinlugtenbeld op. Samen met voorzitter Raad van Bestuur, Chrit van..


Blog icon Blog
Wondzorg 2.0 met SmartGlass
09-05-2018

Wondzorg 2.0 met SmartGlass

Dit kan nu met de smart glass, een kleine draagbare computer in de vorm van een bril. “In het ziekenhuis gebruiken we de bril als hulpmiddel om te ondersteunen bij wondzorg. Zo kunnen we vanuit het ziekenhuis...

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017
30-11-2017

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. De locatie Slingeland Ziekenhuis scoort ook goed met een plek in de kopgroep...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services