• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Mammografie

Een mammogram of mammografie is een afbeelding van de borsten door middel van röntgenstraling. Dit kan van zowel vrouwen als mannen. Een mammogram wordt veel gebruikt voor het opsporen van borstkanker. Hiermee is het mogelijk om een aantal tumoren en cysten van de borstklier op te sporen. Voordat de opnames gemaakt worden zal de laborante u een aantal vragen stellen dit is van belang voor de beoordeling door de radioloog. Voor een goede scherpe foto moet de borst zo plat mogelijk zijn. Daarom moet de borst stevig worden aangedrukt. Dit kan gevoelig zijn. Als u merkt dat het aandrukken te pijnlijk wordt, moet u dit aan de laborante zeggen. Als alle opnames gemaakt zijn zal de laborante de foto’s laten beoordelen door de radioloog. Het kan zijn dat er aanvullende opnames of  een echo van de borst gemaakt moet worden.

Specialismen

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
22 dec 2017

Bert Kleinlugtenbeld, lid Raad van Bestuur, verlaat Santiz

De Raad van Toezicht van Santiz, de fusieorganisatie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem, heeft kennis genomen van het aanstaande vertre..


24 nov 2017

Opening polikliniek Oogheelkunde SKB

Onder grote belangstelling opende de burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord, op donderdag 16 november jl. de geheel vernieuwde polikliniek Oogheelkunde van het Streekziekenhuis Koningin Beatri..


Blog icon Blog
Huidige expositie
15-01-2018

Huidige expositie

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In januari en februari exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de...

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017
30-11-2017

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. De locatie Slingeland Ziekenhuis scoort ook goed met een plek in de kopgroep...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services