• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Mammografie

Een mammogram of mammografie is een afbeelding van de borsten door middel van röntgenstraling. Dit kan van zowel vrouwen als mannen. Een mammogram wordt veel gebruikt voor het opsporen van borstkanker. Hiermee is het mogelijk om een aantal tumoren en cysten van de borstklier op te sporen. Voordat de opnames gemaakt worden zal de laborante u een aantal vragen stellen dit is van belang voor de beoordeling door de radioloog. Voor een goede scherpe foto moet de borst zo plat mogelijk zijn. Daarom moet de borst stevig worden aangedrukt. Dit kan gevoelig zijn. Als u merkt dat het aandrukken te pijnlijk wordt, moet u dit aan de laborante zeggen. Als alle opnames gemaakt zijn zal de laborante de foto’s laten beoordelen door de radioloog. Het kan zijn dat er aanvullende opnames of  een echo van de borst gemaakt moet worden.

Specialismen

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
24 apr 2017

Bijeenkomst Café Doodgewoon 9 mei a.s.

Op 9 mei is het volgende Café Doodgewoon, deze keer op een middag. De gastspreker is notaris en gaat in gesprek over het volgende:Wat houdt een levenstestament in en hoe wordt dit opgestel..


14 apr 2017

Exposities SKB

In de loop van het jaar exposeren er een aantal regionale kunstenaars in het SKB. In de periode begin maart tot en met begin mei 2017 zijn de werken van een aantal leden van Galerie Wij uit Groenlo te..


Blog icon Blog
Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

SKB gestart met patiëntenmagazine
02-02-2017

SKB gestart met patiëntenmagazine

SKB is gestart met de uitgifte van een patiëntenmagazine ‘Welkom in het ziekenhuis’. Dinsdagmiddag 31 januari overhandigde zorggroepmanager Bert Bartelink het eerste exemplaar aan één van...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap