• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Echografie

Een echografie is een onderzoek waarbij organen, pezen en gewrichten met behulp van geluidsgolven (echo) kunnen worden onderzocht. Er wordt wat geleidingsvloeistof - een soort gel - op de huid aangebracht. Dan wordt u onderzocht door een laborant of door de radioloog. Hij of zij doet dit door met een klein apparaat - een transducer - over het te onderzoeken deel van uw lichaam te bewegen. Hierbij is het soms nodig om wat druk uit te oefenen op de buik. Dit kan als onaangenaam worden ervaren. De uitgezonden geluidsgolven worden opgevangen en omgezet tot een beeld.

Specialismen

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
22 dec 2017

Bert Kleinlugtenbeld, lid Raad van Bestuur, verlaat Santiz

De Raad van Toezicht van Santiz, de fusieorganisatie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem, heeft kennis genomen van het aanstaande vertre..


24 nov 2017

Opening polikliniek Oogheelkunde SKB

Onder grote belangstelling opende de burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord, op donderdag 16 november jl. de geheel vernieuwde polikliniek Oogheelkunde van het Streekziekenhuis Koningin Beatri..


Blog icon Blog
Huidige expositie
15-01-2018

Huidige expositie

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In januari en februari exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de...

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017
30-11-2017

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. De locatie Slingeland Ziekenhuis scoort ook goed met een plek in de kopgroep...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services