• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Echografie

Een echografie is een onderzoek waarbij organen, pezen en gewrichten met behulp van geluidsgolven (echo) kunnen worden onderzocht. Er wordt wat geleidingsvloeistof - een soort gel - op de huid aangebracht. Dan wordt u onderzocht door een laborant of door de radioloog. Hij of zij doet dit door met een klein apparaat - een transducer - over het te onderzoeken deel van uw lichaam te bewegen. Hierbij is het soms nodig om wat druk uit te oefenen op de buik. Dit kan als onaangenaam worden ervaren. De uitgezonden geluidsgolven worden opgevangen en omgezet tot een beeld.

Specialismen

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
24 apr 2017

Bijeenkomst Café Doodgewoon 9 mei a.s.

Op 9 mei is het volgende Café Doodgewoon, deze keer op een middag. De gastspreker is notaris en gaat in gesprek over het volgende:Wat houdt een levenstestament in en hoe wordt dit opgestel..


14 apr 2017

Exposities SKB

In de loop van het jaar exposeren er een aantal regionale kunstenaars in het SKB. In de periode begin maart tot en met begin mei 2017 zijn de werken van een aantal leden van Galerie Wij uit Groenlo te..


Blog icon Blog
Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

SKB gestart met patiëntenmagazine
02-02-2017

SKB gestart met patiëntenmagazine

SKB is gestart met de uitgifte van een patiëntenmagazine ‘Welkom in het ziekenhuis’. Dinsdagmiddag 31 januari overhandigde zorggroepmanager Bert Bartelink het eerste exemplaar aan één van...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap