Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Implantologie

Verloren gegane tanden en kiezen kunnen worden vervangen door een implantaat gedragen kroon. Ook een loszittende gebitsprothese kan worden verbeterd met implantaten en een kliksysteem. Soms is de kaak hiervoor niet geschikt. De vorm van chirurgie, waarbij het kaakbot opnieuw wordt opgebouwd met ander bot heet: pre-implantologische chirurgie. Hierbij kan bot op verschillende plaatsen “geoogst” worden. Dit kan zowel uit de heupkam, uit het bovenste deel van het onderbeen of uit de onder-, of bovenkaak.

In sommige gevallen heeft het slinken van het kaakbot ook gevolgen voor de hoeveelheid en vorm van het tandvlees, zodat ook soms een slijmvliestransplantatie-chirurgie dient plaats te vinden.

Het plaatsen van implantaten is een chirurgische behandeling die veel kennis vereist. Kennis van zowel de chirurgie van het bot als de slijmvliezen, maar ook van de esthetische chirurgie indien het handelt om implantaten in het zichtbare gebied. Voor wat betreft de tandheelkundige behandeling na het plaatsen van de implantaten, wordt de patiënt altijd terugverwezen naar zijn eigen tandarts. Deze kan vervolgens bijvoorbeel’d  zorg dragen voor het maken van de gebitsprothese ('klikprothese') of de noodzakelijke kronen of een brug.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services