Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • Print
  • contact
  • Zorgverlenerslogin

Bevallen in het SKB

Begeleiding bevalling door de gynaecoloog
Is de bevalling onder begeleiding van een gynaecoloog, dan neemt u of uw partner contact op met de afdeling als u denkt dat de bevalling begint. U krijgt dan een verpleegkundige van de afdeling aan de lijn. Zij beantwoordt uw vragen en geeft u advies. Dit geldt ook als uw vliezen zijn gebroken of wanneer u bloedverlies heeft.

Poliklinisch bevallen in het SKB
Als er geen medische reden is voor bevallen in het ziekenhuis, kunt u toch onder begeleiding van een verloskundige bij ons bevallen. U  of uw partner neemt contact op met de verloskundige als u denkt dat de bevalling begint. De verloskundige neemt contact op met de afdeling. Wanneer u op de afdeling arriveert, wordt u opgevangen door één van de verpleegkundigen. Uw verloskundige belt een kraamverzorgende die ook naar het ziekenhuis zal komen. Zij begeleiden uw bevalling. Als alles goed gaat, kunt u enkele uren na de bevalling samen met de kraamverzorgende weer naar huis.

In alle gevallen geldt dat, als u overdag komt, u zich kunt melden via de hoofdingang bij de afdeling zelf. ’s Avonds na 21.00 en ’s nachts kunt u zich melden bij de afdeling spoedeisende hulp (nachtingang).

Video laden...

Video laden...
Specialismen

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services