• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Onderzoeken


Uitlening en opvragen onderzoek

Doordat de afdeling volledig digitaal is, dat wil zeggen alles gaat via de computer, worden er geen afdrukken meer gemaakt. Alle opnames die de afdeling MBT van een patiënt maakt, zijn opgeslagen in de computer. Als afdeling zijn wij verplicht de ‘oude’ röntgenmappen minimaal 15 jaar te bewaren nadat de patiënt voor het laatst is geweest. Na deze termijn worden de röntgenmappen vernietigd.

Indien u als patiënt de opnames wilt hebben van een gemaakt onderzoek is dit mogelijk. Hierbij stellen wij de volgende voorwaarden:
  • Indien een onderzoek afgedrukt moet worden voor een ander ziekenhuis omdat u daar een afspraak heeft voor een second opinion of omdat u in het eigen ziekenhuis niet verder behandeld kunt worden, kan de betreffende arts de opnames opvragen. Dit moet schriftelijk gebeuren en de patiënt moet hier toestemming voor geven. De opnames zullen op CD-rom gebrand worden en deze zal worden opgestuurd naar de betreffende arts.
  • Indien u als patiënt zelf opnames wilt hebben voor privédoeleinden is dat ook mogelijk. De opnames worden gebrand op een CD-rom en de kosten hiervoor bedragen 12,75 euro per CD-rom. Voor de betaling van dit bedrag, ontvangt u een factuur. Oude onderzoeken die niet digitaal zijn, blijven in eigendom van het ziekenhuis en krijgt u niet mee naar huis.


Uitslag onderzoek

De aanvragend arts ontvangt een schriftelijk verslag van het onderzoek. U ontvangt de uitslag van het onderzoek telefonisch of via een vervolgafspraak op de polikliniek van uw arts.


Spoedonderzoek

Voor het plannen van spoedonderzoeken overlegt de aanvragend arts met één van de radiologen. De radioloog bepaalt samen met de aanvragend arts op welke termijn het onderzoek wordt uitgevoerd.


Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
10 mrt 2017

Informatie over slaapproblemen

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix organiseert op donderdag 30 maart een ‘SKB legt uit’ over slaapproblemen.Verpleegkundig specialist Longgeneeskunde Lisette Drenthen, vertelt dat veel ..


08 mrt 2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen ..


Blog icon Blog
SKB legt uit: slaapproblemen
14-03-2017

SKB legt uit: slaapproblemen

Op donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.15 uur organiseert het SKB een informatieavond over slaapproblemen. Een KNO arts en een verpleegkundig specialist vertellen u alles over slaapproblemen, mogelijke behandelingen en...

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap