• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Santiz-ziekenhuizen beste opleidingsplaats volgens co-assistenten

Op woensdag 13 juni is door de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad de jaarlijkse ‘Co-schap van het Jaar Verkiezing’ gehouden. Bij deze verkiezingen werden de beste coschappen van het jaar 2017 gekozen. Santiz-locatie Slingeland Ziekenhuis is uitgeroepen tot ‘beste Co-schap Interne Geneeskunde 2017’ en ‘beste Co-schap Gynaecologie 2017’. De locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) ontving de titel ‘beste Co-schap Kindergeneeskunde 2017’.

Aan de hand van enquêtes, die door de co-assistenten ingevuld worden na ieder coschap, worden per specialisatie drie ziekenhuizen met de  beste resultaten genomineerd. De specialismen Chirurgie, Kindergeneeskunde en de afdeling Spoedeisende Hulp van het Slingeland ziekenhuis zijn genomineerd. 

Gynaecoloog Isabel Geerinckx, werkzaam in Slingeland Ziekenhuis, is ongelooflijk trots: “De coassistenten van de faculteit Medische wetenschappen hebben het co-schap in onze ziekenhuizen als bijzonder positief gewaardeerd en als uiteindelijke winnaar uitgeroepen. In de Santiz-ziekenhuizen werken vele specialisten samen om de opleiding van onder andere de co-assistenten zo interessant en leerzaam mogelijk te maken. We betrekken ze actief bij de zorg op de verpleegafdelingen, poliklinieken, de operatiekamer en de Spoedeisende Hulp. Naast deze ervaringen, maken de studenten ook kennis met de open en goede sfeer van onze ziekenhuizen.” 

Tessa van Balen, kinderarts in het SKB, vertelt: “Een co-assistent is echt een onderdeel van ons team. Wij proberen hun zoveel mogelijk zelf te laten doen, hierdoor leren zij veel en dit wordt door de co-assistent als erg prettig ervaren. Niet alleen binnen onze vakgroep willen we dat de co-assistent zich thuisvoelt. Ook binnen andere specialismen zijn de co-assistenten van kindergeneeskunde van harte welkom, bijvoorbeeld om eens een dag mee te lopen.” 

De opleiding in Santiz-ziekenhuizen bestaat uit de training en vorming van de toekomstige arts, met aandacht voor de probleemanalyse en het te volgen beleid bij ziekte beelden. De communicatie met de patiënt en de familie vormt hierbij een belangrijk aspect.

 

 Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
11 jul 2018

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In juli en augustus exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen e..


05 jul 2018

Aangepaste openingstijden prikposten in zomerperiode

Tijdens de vakantieperiode zijn de openingstijden van de prikposten van het SKB aangepast. Op deze  website vindt u het overzicht van de openingstijden tijdens deze periode. U bent ook welkom in ..


Blog icon Blog
Wondzorg 2.0 met SmartGlass
09-05-2018

Wondzorg 2.0 met SmartGlass

Dit kan nu met de smart glass, een kleine draagbare computer in de vorm van een bril. “In het ziekenhuis gebruiken we de bril als hulpmiddel om te ondersteunen bij wondzorg. Zo kunnen we vanuit het ziekenhuis...

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017
30-11-2017

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. De locatie Slingeland Ziekenhuis scoort ook goed met een plek in de kopgroep...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services