• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

SKB stapt succesvol over op nieuwe versie EPD

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), onderdeel van Santiz, is sinds 3 november 2017 succesvol overgestapt op HiX, een geheel vernieuwde versie van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van Chipsoft. Hiermee zet het SKB de deur open naar de toekomst.

Na een voorbereiding van maanden was het vrijdag 3 november zo ver. Met een druk op de knop is het EPD HiX door de bestuurders Kleinlugtenbeld en Van Ewijk officieel in gebruik genomen. Het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem, eveneens onderdeel van Santiz, werkt sinds 30 juni 2017 met HiX.

Megaklus
Elly Kloeze, projectleider, is trots dat de overgang goed is verlopen. "Bijna elke medewerker werkt met patiëntinformatie. Voor veilige en efficiënte zorg moeten alle onderdelen van het EPD naadloos op elkaar aansluiten en feilloos werken. Van diagnostiek tot medicatie, van afspraken tot facturering. De overgang van EZIS, de vorige versie van het EPD, naar HiX was een megaklus. De tien projectmedewerkers werkten drie maanden aan de inrichting van HiX. Samen hebben we bijna 1.100 medewerkers opgeleid. In een korte tijd hebben we veel werk verzet."

Toekomstgericht EPD
Bert Kleinlugtenbeld, bestuurder, vertelt: “Het invoeren van HiX is een logische stap in onze beide ziekenhuizen. Een toekomstgericht EPD is voor de patiënt misschien niet direct zichtbaar, maar het stelt ons in staat om onze zorg voor de patiënt dagelijks beter te maken. Voor onze patiënten is het belangrijk dat elke behandelaar op elk moment over de juiste en actuele patiëntgegevens beschikt. HiX is moderner, overzichtelijker en uniformer ingericht dan de vorige versie. Bovendien kan het systeem ondersteunen bij de steeds intensievere samenwerking tussen de verschillende zorgverleners in de regio; het wordt gemakkelijker om informatie met hen te delen. Dat is een belangrijke schakel in de kwaliteit van de zorg.”

Mijn SKB
Ook met HiX kunnen patiënten online inloggen op het patiëntenportaal ‘Mijn SKB’ om hun patiëntendossier in te zien. Daarnaast kunnen zij via Mijn SKB de vragenlijsten digitaal invullen en verzenden voordat zij de polikliniek bezoekt. De antwoorden worden automatisch opgeslagen in het EPD.Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
13 apr 2018

Benoeming nieuw lid Raad van Bestuur

De Raad van Toezicht van Santiz heeft de heer B. (Bijar) Altalabani benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Hij volgt hiermee Bert Kleinlugtenbeld op. Samen met voorzitter Raad van Bestuur, Chrit van..


08 feb 2018

Ik Pas: zet uw alcoholgebruik 40 dagen ‘op pauze’

Wilt u vaker nee zeggen tegen een glas bier of wijn? Zet uw alcoholconsumptie dan 30 of 40 dagen op pauze en doe mee met ‘Ik Pas’. De landelijke actie start op 14 februari en aanmelden kan..


Blog icon Blog
Huidige expositie
15-01-2018

Huidige expositie

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In januari en februari exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de...

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017
30-11-2017

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. De locatie Slingeland Ziekenhuis scoort ook goed met een plek in de kopgroep...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services