• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

SKB stapt succesvol over op nieuwe versie EPD

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), onderdeel van Santiz, is sinds 3 november 2017 succesvol overgestapt op HiX, een geheel vernieuwde versie van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van Chipsoft. Hiermee zet het SKB de deur open naar de toekomst.

Na een voorbereiding van maanden was het vrijdag 3 november zo ver. Met een druk op de knop is het EPD HiX door de bestuurders Kleinlugtenbeld en Van Ewijk officieel in gebruik genomen. Het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem, eveneens onderdeel van Santiz, werkt sinds 30 juni 2017 met HiX.

Megaklus
Elly Kloeze, projectleider, is trots dat de overgang goed is verlopen. "Bijna elke medewerker werkt met patiëntinformatie. Voor veilige en efficiënte zorg moeten alle onderdelen van het EPD naadloos op elkaar aansluiten en feilloos werken. Van diagnostiek tot medicatie, van afspraken tot facturering. De overgang van EZIS, de vorige versie van het EPD, naar HiX was een megaklus. De tien projectmedewerkers werkten drie maanden aan de inrichting van HiX. Samen hebben we bijna 1.100 medewerkers opgeleid. In een korte tijd hebben we veel werk verzet."

Toekomstgericht EPD
Bert Kleinlugtenbeld, bestuurder, vertelt: “Het invoeren van HiX is een logische stap in onze beide ziekenhuizen. Een toekomstgericht EPD is voor de patiënt misschien niet direct zichtbaar, maar het stelt ons in staat om onze zorg voor de patiënt dagelijks beter te maken. Voor onze patiënten is het belangrijk dat elke behandelaar op elk moment over de juiste en actuele patiëntgegevens beschikt. HiX is moderner, overzichtelijker en uniformer ingericht dan de vorige versie. Bovendien kan het systeem ondersteunen bij de steeds intensievere samenwerking tussen de verschillende zorgverleners in de regio; het wordt gemakkelijker om informatie met hen te delen. Dat is een belangrijke schakel in de kwaliteit van de zorg.”

Mijn SKB
Ook met HiX kunnen patiënten online inloggen op het patiëntenportaal ‘Mijn SKB’ om hun patiëntendossier in te zien. Daarnaast kunnen zij via Mijn SKB de vragenlijsten digitaal invullen en verzenden voordat zij de polikliniek bezoekt. De antwoorden worden automatisch opgeslagen in het EPD.Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
07 nov 2017

Regionale functie voor opvang anorexiapatiënten

Sinds oktober 2017 vervult de kinderafdeling van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, onderdeel van Santiz ziekenhuizen, een regionale functie bij de eerste opvang en begeleiding van jong..


03 nov 2017

SKB stapt succesvol over op nieuwe versie EPD

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), onderdeel van Santiz, is sinds 3 november 2017 succesvol overgestapt op HiX, een geheel vernieuwde versie van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD)..


Blog icon Blog
Het nieuwe patiëntenmagazine is uit!
03-11-2017

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit!

De vierde editie van het magazine, ‘Welkom in ons ziekenhuis’, ligt sinds donderdag 2 november op de verpleegafdelingen en in de wachtkamers van de poliklinieken. In deze editie leest u o.a. over de afdeling...

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB
19-10-2017

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB

Stipt om 09.00 uur donderdagochtend staan Damla, Ömer, Lopke en Ibrahim klaar om de handen uit de mouwen te steken. Samen met hun begeleidster Caroline zorgen zij ervoor dat de openbare ruimtes van het SKB er...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services