• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

SKB ontvangt roze lintje van Borstkankervereniging Nederland

Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk ontving vandaag opnieuw het roze lintje van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Dit lintje staat symbool voor het voldoen aan de normen die Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Het SKB is één van de 30 ziekenhuizen die aan alle criteria voldoet. Om een lintje te verdienen moet een ziekenhuis aan 8 van de 11 criteria voldoen. Een belangrijk onderdeel van het roze lintje is het samen bespreken van de behandeling met patiënten. Het SKB scoort hier heel goed op. Van de patiënten ervaart 96 procent dat voor- en nadelen ‘helemaal of grotendeels’ zijn besproken.

Roze lintje
“Onze zorg voldoet aan alle gestelde criteria voor het roze lintje. Daar zijn we erg trots op. Iedereen in ons team draagt hier aan bij”, vertelt verpleegkundig specialist Silvia Schreurs. “De lijnen in ons ziekenhuis zijn kort, iedereen wil de best mogelijke zorg leveren en we werken volgens de laatste richtlijnen. Voor elke patiënt maken we een behandelplan op maat en patiënten weten ons gemakkelijk te vinden.” In het SKB is de mammacare-verpleegkundige het vaste aanspreekpunt van elke patiënt. Deze verpleegkundige begeleidt de patiënt gedurende het hele traject. Naast alle medische zorg is er veel aandacht voor de psychosociale begeleiding.

Monitor Borstkankerzorg
Het roze lintje wordt sinds 2010 uitgereikt. Sinds dat jaar doet de BVN onderzoek naar patiëntgerichte borstkankerzorg. De resultaten worden gepresenteerd in de Monitor Borstkankerzorg. Het roze lintje is onderdeel van de monitor en geeft per ziekenhuis weer hoe dit op diverse criteria scoort. De criteria zijn opgesteld door BVN en zijn gebaseerd op wat patiënten belangrijk vinden in de borstkankerzorg. Ziekenhuizen die aan voldoende van deze criteria voldoen, krijgen het roze lintje.Ook Santiz locatie het Slingeland Ziekenhuis heeft opnieuw het roze lintje ontvangen. Op www.monitorborstkankerzorg.nl staat alle informatie over de monitor en het lintje en zijn de nieuwe criteria te vinden.Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
11 jul 2018

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In juli en augustus exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen e..


05 jul 2018

Aangepaste openingstijden prikposten in zomerperiode

Tijdens de vakantieperiode zijn de openingstijden van de prikposten van het SKB aangepast. Op deze  website vindt u het overzicht van de openingstijden tijdens deze periode. U bent ook welkom in ..


Blog icon Blog
Wondzorg 2.0 met SmartGlass
09-05-2018

Wondzorg 2.0 met SmartGlass

Dit kan nu met de smart glass, een kleine draagbare computer in de vorm van een bril. “In het ziekenhuis gebruiken we de bril als hulpmiddel om te ondersteunen bij wondzorg. Zo kunnen we vanuit het ziekenhuis...

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017
30-11-2017

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. De locatie Slingeland Ziekenhuis scoort ook goed met een plek in de kopgroep...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services