Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
 • Home
 • Mijn SKB
 • SKBaby
 • Print
 • contact

Over het coronavirus

Over het coronavirus

Het Streekziekenhuis Koninging Beatrix neemt voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zorgen we er samen voor dat een bezoek aan ons ziekenhuis veilig is, zowel voor patiënten en bezoekers als medewerkers. Op deze pagina informeren wij u over de maatregelen in ons ziekenhuis, ontwikkelingen het overige informatie over het virus. 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan. Daarnaast kunt u zich laten testen bij de GGD.

Bent u in de afgelopen 10 dagen in een land of gebied geweest waarvan het reisadvies tijdens uw verblijf code oranje of rood was? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan.

Heeft u andere gezondheidsklachten? Maak een afspraak met uw (huis)arts. Wacht niet te lang. Het is belangrijk dat u op tijd naar de dokter gaat.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Gaat u binnenkort naar het SKB? Doe dan eerst de digitale coronacheck. Klik op de groene button:


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ga direct naar:

_________________________________________________________________________________________________________________________

Algemene maatregelen voor iedereen (patiënten, begeleiders en bezoekers)

(Digitale) coronacheck

Wij vragen u om binnen 24 uur voor uw komst naar het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen een vragenlijst in te vullen: de coronacheck. Met de coronacheck wordt inzichtelijk welke (extra) maatregelen voor u gelden in het ziekenhuis. Lees het advies goed door en neem het mee. Als dat nodig is, wordt u gevraagd het advies te tonen.

Draag een mondneuskapje

Alle patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 13 jaar zijn verplicht een mondneuskapje te dragen. Deze draagt u tijdens uw gehele bezoek, tot u het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen heeft verlaten. U moet zelf een mondneuskapje meenemen. Als u geen mondneuskapje draagt, krijgt u een niet medisch mondneusmasker of mondneuskapje type II van de Gastenservice in Winterswijk of bij de balie in Eibergen. Het SKB kan de huisregel instellen dat het in alle openbare ruimtes en gangen binnen het ziekenhuis verplicht is om een mondneuskapje te dragen. Vanwege de beperkte ruimte in het ziekenhuis en het verminderen van het risico op een besmetting met corona, heeft het SKB besloten dat het dragen van een mondneuskapje verplicht is. Wij volgen hiermee het dringende advies van de overheid om een mondneusmasker te dragen in openbare ruimtes.

Desinfecteer uw handen 

Ontsmet uw handen bij binnenkomst bij een van de handpompen met desinfectiemiddel.

Houd 1,5 meter afstand 

Houd overal 1,5 meter afstand van anderen. Ook als u naar de afdeling gaat. Wij vragen u om met maximaal twee personen door de draaideur bij de hoofdingang en in de lift te gaan.

Hygiënemaatregelen

In het ziekenhuis hangen posters met onze hygiënemaatregelen. Wij vragen u dringend om u aan deze maatregelen te houden.

Bezoekersrestaurant

Het bezoekersrestaurant is geopend als afhaalservice. Dit betekent dat er wel eten en drinken besteld kan worden, maar dit niet in het restaurant genuttigd kan worden. De zitplaatsen in het bezoekersrestaurant zijn niet beschikbaar en de extra zitplaatsen in de centrale hal zijn ingericht als extra wachtruimte voor patiënten met een afspraak bij de polikliniek. Het bezoekersrestaurant is van maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 10.30 tot 18.00 uur. We vragen u vriendelijk om de consumptie op te eten of drinken in uw auto of buiten het ziekenhuisterrein. 

Ziekenhuis direct verlaten 

Verlaat na uw afspraak of bezoek direct het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen.

Afspraak bij de polikliniek

Heeft u binnenkort een afspraak in het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw afspraak de digitale coronacheck. Lees daarnaast onderstaande informatie die belangrijk is voor uw afspraak of bezoek.

Corona gerelateerde klachten

Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus? Neem contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan, wordt uitgesteld of telefonisch of via beeldbellen plaatsvindt. Gaat uw afspraak door of krijgt u geen contact? Kom dan gewoon naar het ziekenhuis. U kunt zich bij binnenkomst melden bij de Gastenservice. Daar krijgt u een speciaal mondneusmasker die u tijdens uw gehele bezoek aan het ziekenhuis draagt. Bij de buitenpolikliniek in Eibergen kunt u zich melden bij de balie.

Kom maximaal 10 minuten voor uw afspraak naar het ziekenhuis 

Om drukte in het ziekenhuis en de wachtkamers te voorkomen, vragen wij u om maximaal 10 minuten vóór uw afspraak het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen te betreden. Meld u 5 minuten voor uw afspraak bij de balie van de afdeling en neem plaats in de wachtkamer.

Kom zonder begeleider 

Kom zonder begeleider naar uw afspraak, tenzij een begeleider noodzakelijk is. Als u minderjarig, verward, onrustig of niet zelfredzaam bent, dan mag u één begeleider meenemen, als hij of zij geen gezondheidsklachten heeft. De begeleider moet ook de coronacheck invullen en het advies meenemen. Komt een begeleider u slechts brengen en ophalen? Laat hem of haar dan buiten het ziekenhuis wachten.

Draai uw gezicht weg tijdens een onderzoek of behandeling

Als dat nodig is, vragen wij u om tijdens een onderzoek of behandeling uw gezicht weg te draaien van de zorgverlener.
 

Op bezoek

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw bezoek de digitale coronacheck.

Patiënten zonder corona: 1 bezoeker per patiënt per dag

Patiënten mogen maximaal één bezoeker per dag ontvangen. Het is niet mogelijk om met twee of meer bezoekers te komen. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het bezoek en tijdstip uitkomt. Houd tijdens uw bezoek altijd 1,5 meter afstand, ook in het bezoekersrestaurant en in de hal en gangen van het SKB. Zo zorgen we er samen voor dat het niet te druk wordt en we afstand kunnen houden. 

Op deze regel gelden een aantal uitzonderingen:

 • Kinderen jonger dan 18 jaar mogen met een volwassene mee op bezoek. Per bezoek mag er één kind mee. 
 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie geldt:
  • Beide ouders mogen op bezoek komen, één ouder kan blijven slapen.
  • Bij opname van 2 nachten of langer mogen broertjes en zusjes op bezoek komen onder begeleiding van één ouder/verzorger. 
  • Alle bezoekers blijven bij de patiënt op de kamer, dus ook bezoekende kinderen.
  • Wanneer de patiënt in een meer persoons patiëntkamer verblijft, mag één ouder/verzorger tegelijkertijd op bezoek komen. Wissel elkaar af en wacht buiten het ziekenhuis of in uw auto. 
 • Voor bezoek aan de kraamafdeling en verloskamers geldt:
  • Partner is de hele dag welkom.
  • Broertjes en zusjes mogen één keer per dag op bezoek komen onder begeleiding van de partner.
 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Gynaecologie geldt:
  • 1 bezoeker per patiënt per dag. De volgende bezoekuren zijn hier van toepassing: 10.30 tot 11.30 uur, 15.30 tot 16.30 uur en 18.45 tot 19.45 uur. 

 

Patiënten met (een verdenking van) corona: 1 bezoeker per patiënt per dag

Patiënten met (een verdenking van) corona mogen maximaal één bezoeker per dag ontvangen. Bij deze patiënten geldt: één bezoeker per dag. Het is niet mogelijk om met twee of meer bezoekers te komen. Overleg van tevoren met de patiënt of contactpersoon van de patiënt of het bezoek en tijdstip uitkomt. Uiteraard geldt: als een huisgenoot of andere naaste van de patiënt zelf in quarantaine zit, dan mag hij/zij niet op bezoek komen. 

Op deze regel gelden een aantal uitzonderingen:

 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie geldt:
  • Beide ouders mogen op bezoek komen, één ouder kan blijven slapen.
  • Bij opname van 2 nachten of langer mogen broertjes en zusjes op bezoek komen onder begeleiding van één ouder/verzorger.
  • Alle bezoekers blijven bij de patiënt op de kamer, dus ook bezoekende kinderen.
  • Wanneer de patiënt in een meer persoons patiëntkamer verblijft, mag één ouder/verzorger tegelijkertijd op bezoek komen. Wissel elkaar af en wacht buiten het ziekenhuis of in uw auto.
 • Voor bezoek aan de kraamafdeling en verloskamers geldt:
  • Partner is de hele dag welkom.
  • Broertjes en zusjes mogen één keer per dag op bezoek komen onder begeleiding van de partner.
 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Gynaecologie geldt:
  • 1 bezoeker per patiënt per dag. De volgende bezoekuren zijn hier van toepassing: 10.30 tot 11.30 uur, 15.30 tot 16.30 uur en 18.45 tot 19.45 uur.
 • Terminale patiënten met corona mogen maximaal vijf bezoekers ontvangen. Niet meer dan drie bezoekers mogen tegelijk naar binnen. De eerste contactpersoon van de patiënt bepaalt welke vijf mensen dit zijn.

 

Beeldbellen met opgenomen patiënt met (verdenking op) corona

Het is mogelijk om met corona (verdachte) patiënten, die zijn opgenomen in het ziekenhuis, te beeldbellen. De patiënt heeft een iPad waar hij/zij gebruik van kan maken. Indien u wilt beeldbellen verloopt dit via de app ‘Jitsi’.

In deze handleiding leest u hoe u ‘Jitsi’ kunt installeren en hoe u deze app kunt gebruiken.

Een medewerker van het ziekenhuis communiceert met u over hoe en wanneer het beeldbellen kan plaatsvinden. Zoek alstublieft niet zelf contact met het ziekenhuis.

Operaties 


Uw kind voorbereiden op een operatie

Als uw kind binnenkort wordt geopereerd en opgenomen in ons ziekenhuis, worden jullie eerst uitgenodigd voor het spreekuur van de anesthesist. Normaal gesproken gaat u daarna samen met uw kind naar de medisch pedagogisch zorgverlener (mpz) en een verpleegkundige van de kinder- en jongerenafdeling. U krijgt hier informatie over de operatie of behandeling, de opname en het verloop daarna. Dit heet een preoperatief spreekuur. Vanwege het coronavirus kan het preoperatief spreekuur niet doorgaan.

Bij het spreekuur gebruikt de verpleegkundige of medisch pedagogisch zorgverlener een fotoalbum. Dit fotoalbum staat op onze website zodat u uw kind alsnog kunt voorbereiden op de operatie en het verblijf. De verpleegkundige en medisch pedagogisch zorgverlener bereiden uw kind op de dag van de operatie natuurlijk ook voor op de operatie. Ze laten materialen zien die tijdens de operatie worden gebruikt en u en uw kind kunnen vragen stellen.

Bekijk de pagina Kinder & Jongerenafdeling in het SKB voor meer informatie. 

Bevallen in het SKB

Tijdens de coronacrisis gelden andere regels om verspreiding van het virus tegen te gaan. De situatie wordt continu goed in de gaten gehouden en indien nodig worden de regels aangepast. Volg daarom altijd de instructies van uw verloskundige of gynaecoloog op. De volgende maatregelen zijn in ieder geval van toepassing:

 • Tijdens een poliklinische bevalling mag er, naast uw eigen verloskundige en de kraamhulp, maximaal één bezoeker aanwezig zijn. Bijvoorbeeld uw partner. 
 • Tijdens een klinische bevalling (onder begeleiding van een gynaecoloog) mag er maximaal één bezoeker aanwezig zijn. Bijvoorbeeld uw partner.
 • Uw partner krijgt bij de dag van opname de maaltijden vergoed. Als uw partner blijft overnachten in het ziekenhuis is het ontbijt de volgende ochtend ook inbegrepen.
 • Er is een badbevalling mogelijk.
 • U hoeft geen eigen kraampakket mee te nemen. U kunt in het ziekenhuis gebruik maken van celstof onderleggers en kraamverband.
 • Vergeet niet de coronacheck binnen 24 uur voor uw komst naar het ziekenhuis voor uzelf en uw partner in te vullen. Moet u acuut naar het ziekenhuis? Meld dan eventuele corona gerelateerde klachten bij de verpleging.

Voor meer informatie bekijk de pagina Bevallen in het SKB. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met uw eigen verloskundige of gynaecoloog.

Vermoeden van besmetting

Kom niet onaangekondigd naar de SEH (EHBO), maar bel uw huisarts of de GGD.

Bijeenkomsten in het ziekenhuis


Annulering alle bijeenkomsten met patiënten/externen

Alle bijeenkomsten in het ziekenhuis waarbij patiënten en/of externen deelnemen (zoals symposia, voorlichtingsbijeenkomsten, kerkdiensten en vergaderingen), worden tot nader order geannuleerd. Alleen als een bijeenkomst onderdeel is van de behandeling en belangrijk voor de continuïteit van de zorg, kan hierop een uitzondering gemaakt worden. Twijfelt u of een bijeenkomst doorgaat, informeer dan bij de organisator van de bijeenkomst.


Continuïteit van de zorg

Bijeenkomsten die belangrijk zijn voor de continuïteit van de zorg aan een patiënt (bijvoorbeeld ter voorbereiding op een operatie) gaan door, tenzij de specialist anders oordeelt. 

Vragen

Heeft u nog vragen?

 • Bekijk eerst onze veelgestelde vragen.
 • Staat uw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent of met het algemene nummer 0543 - 54 44 44.
 • Heeft u een algemene vraag over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM. Daar is alle relevante en actuele informatie over het coronavirus te vinden. Het RIVM is het landelijke coördinatiepunt voor alle zaken rondom het coronavirus. Daarnaast is er een landelijk informatienummer 0800-1351.

 

 
 
 ‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services