• Home
 • Mijn SKB
 • SKBaby
 • Print
 • contact

Over het coronavirus

Over het coronavirus

Het Streekziekenhuis Koninging Beatrix neemt voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zorgen we er samen voor dat een bezoek aan ons ziekenhuis veilig is, zowel voor patiënten en bezoekers als medewerkers. Op deze pagina informeren wij u over de maatregelen in ons ziekenhuis, ontwikkelingen het overige informatie over het virus. 

 
 
 
 

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan. Daarnaast kunt u zich laten testen bij de GGD.

Bent u in de afgelopen 10 dagen in een land of gebied geweest waarvan het reisadvies tijdens uw verblijf code oranje of rood was? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan.

Heeft u andere gezondheidsklachten? Maak een afspraak met uw (huis)arts. Wacht niet te lang. Het is belangrijk dat u op tijd naar de dokter gaat.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Gaat u binnenkort naar het SKB? Doe dan eerst de digitale coronacheck. Klik op de groene button:


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ga direct naar:

_________________________________________________________________________________________________________________________

Algemene maatregelen voor iedereen (patiënten, begeleiders en bezoekers)

(Digitale) coronacheck

Wij vragen u om binnen 24 uur voor uw komst naar het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen een vragenlijst in te vullen: de coronacheck. Met de coronacheck wordt inzichtelijk welke (extra) maatregelen voor u gelden in het ziekenhuis. Lees het advies goed door en neem het mee. Als dat nodig is, wordt u gevraagd het advies te tonen.

Draag een mondneuskapje

Alle patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 13 jaar zijn verplicht een mondneuskapje te dragen. Wij volgen hiermee het dringende advies van de overheid om een mondneusmasker te dragen in openbare ruimtes. Het mondneuskapje draagt u tijdens uw gehele bezoek, tot u het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen heeft verlaten. U moet zelf een mondneuskapje meenemen. Als u geen mondneuskapje draagt, krijgt u een niet medisch mondneusmasker of mondneuskapje type II van de Gastenservice in Winterswijk of bij de balie in Eibergen. Als iemand vanwege een medische reden (zoals een longaandoening) geen mondneuskapje kan dragen, hebben we daar begrip voor. We gaan ervan uit dat iedereen die wel een mondneuskapje kan dragen, daarin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

Desinfecteer uw handen 

Ontsmet uw handen bij binnenkomst bij een van de handpompen met desinfectiemiddel.

Houd 1,5 meter afstand 

Houd overal 1,5 meter afstand van anderen. Ook als u naar de afdeling gaat. Wij vragen u om met maximaal twee personen door de draaideur bij de hoofdingang en in de lift te gaan.

Hygiënemaatregelen

In het ziekenhuis hangen posters met onze hygiënemaatregelen. Wij vragen u dringend om u aan deze maatregelen te houden.

Bezoekersrestaurant

Het bezoekersrestaurant is geopend als afhaalservice. Dit betekent dat er wel eten en drinken besteld kan worden, maar dit niet in het restaurant genuttigd kan worden. De zitplaatsen in het bezoekersrestaurant zijn niet beschikbaar en de extra zitplaatsen in de centrale hal zijn ingericht als extra wachtruimte voor patiënten met een afspraak bij de polikliniek. Het bezoekersrestaurant is van maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 11.30 tot 18.00 uur. We vragen u vriendelijk om de consumptie op te eten of drinken in uw auto of buiten het ziekenhuisterrein. 

Ziekenhuis direct verlaten 

Verlaat na uw afspraak of bezoek direct het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen.

Afspraak bij de polikliniek

Heeft u binnenkort een afspraak in het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw afspraak de digitale coronacheck. Lees daarnaast onderstaande informatie die belangrijk is voor uw afspraak of bezoek.

Corona gerelateerde klachten

Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus? Neem contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan, wordt uitgesteld of telefonisch of via beeldbellen plaatsvindt. Gaat uw afspraak door of krijgt u geen contact? Kom dan gewoon naar het ziekenhuis. U kunt zich bij binnenkomst melden bij de Gastenservice. Daar krijgt u een speciaal mondneusmasker die u tijdens uw gehele bezoek aan het ziekenhuis draagt. Bij de buitenpolikliniek in Eibergen kunt u zich melden bij de balie.

Kom maximaal 10 minuten voor uw afspraak naar het ziekenhuis 

Om drukte in het ziekenhuis en de wachtkamers te voorkomen, vragen wij u om maximaal 10 minuten vóór uw afspraak het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen te betreden. Meld u 5 minuten voor uw afspraak bij de balie van de afdeling en neem plaats in de wachtkamer.

Kom zonder begeleider 

Kom zonder begeleider naar uw afspraak, tenzij een begeleider noodzakelijk is. Als u minderjarig, verward, onrustig, niet zelfredzaam bent of een uitslag verwacht, dan mag u één begeleider meenemen, als hij of zij geen gezondheidsklachten heeft. De begeleider moet ook de coronacheck invullen en het advies meenemen. Komt een begeleider u slechts brengen en ophalen? Laat hem of haar dan buiten het ziekenhuis wachten.

Natuurlijk begrijpen we dat het in elke situatie fijn is om iemand mee te kunnen nemen naar het ziekenhuis. Twee horen immers meer dan één. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om iemand vanuit huis mee te laten kijken/luisteren tijdens uw afspraak. Bijvoorbeeld door een naaste te bellen en deze via de luidspreker van uw telefoon mee te laten luisteren en praten. Of misschien heb u Facetime of een andere app op uw telefoon waarmee iemand vanuit huis kan aansluiten bij het gesprek. 

Draai uw gezicht weg tijdens een onderzoek of behandeling

Als dat nodig is, vragen wij u om tijdens een onderzoek of behandeling uw gezicht weg te draaien van de zorgverlener.
 

Op bezoek

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw bezoek de digitale coronacheck.

Patiënten zonder corona: 1 keer per dag 1 bezoeker per patiënt

Patiënten mogen maximaal één keer per dag één bezoeker ontvangen. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het bezoek en tijdstip uitkomt. Houd tijdens uw bezoek altijd 1,5 meter afstand, ook in het bezoekersrestaurant en in de hal en gangen van het SKB. Zo zorgen we er samen voor dat het niet te druk wordt en we afstand kunnen houden. 

Op deze regel gelden een aantal uitzonderingen:

 • Kinderen jonger dan 18 jaar mogen met een volwassene mee op bezoek. Per bezoek mag er één kind mee. 
 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie geldt:
  • Beide ouders mogen op bezoek komen, één ouder kan blijven slapen.
  • Bij opname van 2 nachten of langer mogen broertjes en zusjes op bezoek komen onder begeleiding van één ouder/verzorger. 
  • Alle bezoekers blijven bij de patiënt op de kamer, dus ook bezoekende kinderen.
  • Wanneer de patiënt in een meer persoons patiëntkamer verblijft, mag één ouder/verzorger tegelijkertijd op bezoek komen. Wissel elkaar af en wacht buiten het ziekenhuis of in uw auto. 
 • Voor bezoek aan de kraamafdeling en verloskamers geldt:
  • Partner is de hele dag welkom.
  • Broertjes en zusjes mogen één keer per dag op bezoek komen onder begeleiding van de partner.
 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Gynaecologie geldt:
  • 1 bezoeker per patiënt per dag. De volgende bezoekuren zijn hier van toepassing: 10.30 tot 11.30 uur, 15.30 tot 16.30 uur en 18.45 tot 19.45 uur. 

 

Patiënten met (een verdenking van) corona: 1 keer per dag 1 bezoeker per patiënt per dag

Patiënten met (een verdenking van) corona mogen maximaal één keer per dag één bezoeker ontvangen. Overleg van tevoren met de patiënt of contactpersoon van de patiënt of het bezoek en tijdstip uitkomt. Uiteraard geldt: als een huisgenoot of andere naaste van de patiënt zelf in quarantaine zit, dan mag hij/zij niet op bezoek komen. 

Op deze regel gelden een aantal uitzonderingen:

 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie geldt:
  • Beide ouders mogen op bezoek komen, één ouder kan blijven slapen.
  • Bij opname van 2 nachten of langer mogen broertjes en zusjes op bezoek komen onder begeleiding van één ouder/verzorger.
  • Alle bezoekers blijven bij de patiënt op de kamer, dus ook bezoekende kinderen.
  • Wanneer de patiënt in een meer persoons patiëntkamer verblijft, mag één ouder/verzorger tegelijkertijd op bezoek komen. Wissel elkaar af en wacht buiten het ziekenhuis of in uw auto.
 • Voor bezoek aan de kraamafdeling en verloskamers geldt:
  • Partner is de hele dag welkom.
  • Broertjes en zusjes mogen één keer per dag op bezoek komen onder begeleiding van de partner.
 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Gynaecologie geldt:
  • 1 bezoeker per patiënt per dag. De volgende bezoekuren zijn hier van toepassing: 10.30 tot 11.30 uur, 15.30 tot 16.30 uur en 18.45 tot 19.45 uur.
 • Terminale patiënten met corona mogen maximaal vijf bezoekers ontvangen. Niet meer dan drie bezoekers mogen tegelijk naar binnen. De eerste contactpersoon van de patiënt bepaalt welke vijf mensen dit zijn.

 

Beeldbellen met opgenomen patiënt met (verdenking op) corona

Het is mogelijk om met corona (verdachte) patiënten, die zijn opgenomen in het ziekenhuis, te beeldbellen. De patiënt heeft een iPad waar hij/zij gebruik van kan maken. Indien u wilt beeldbellen verloopt dit via de app ‘Jitsi’.

In deze handleiding leest u hoe u ‘Jitsi’ kunt installeren en hoe u deze app kunt gebruiken.

Een medewerker van het ziekenhuis communiceert met u over hoe en wanneer het beeldbellen kan plaatsvinden. Zoek alstublieft niet zelf contact met het ziekenhuis.

Operaties 

Planbare operaties uitgesteld

Zoals op dinsdag 22 december door de overheid is aangekondigd, schalen ziekenhuizen in heel Nederland operaties af. Ook wij zijn genoodzaakt om een aantal operaties te verplaatsen naar een later moment. Het gaat om operaties die planbaar zijn en/of operaties waarvan het niet noodzakelijk is deze binnen zes weken uit te voeren. We nemen persoonlijk contact op met patiënten waarvan een operatie wordt uitgesteld. U hoeft dus niet zelf te bellen of contact met ons op te nemen. 

Dit is een ingrijpende, maar helaas noodzakelijke maatregel om de overige zorg zoveel mogelijk te laten doorgaan en daarnaast voldoende personeel te kunnen inzetten voor de corona-zorg.

Voorbereiden op een operatie in coronatijd

Omdat een infectie met het coronavirus nadelig kan zijn voor het herstel na een operatie, is het belangrijk om vóór de operatie de kans zo klein mogelijk te maken dat u het coronavirus oploopt. Iedereen die op de wachtlijst staat voor een operatie, vragen wij daarom extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Wat dit precies betekent leest u in de folder ‘Een operatie in coronatijd’. 


Uw kind voorbereiden op een operatie

Als uw kind binnenkort wordt geopereerd en opgenomen in ons ziekenhuis, worden jullie eerst uitgenodigd voor het spreekuur van de anesthesist. Normaal gesproken gaat u daarna samen met uw kind naar de medisch pedagogisch zorgverlener (mpz) en een verpleegkundige van de kinder- en jongerenafdeling. U krijgt hier informatie over de operatie of behandeling, de opname en het verloop daarna. Dit heet een preoperatief spreekuur. Vanwege het coronavirus kan het preoperatief spreekuur niet doorgaan.

Bij het spreekuur gebruikt de verpleegkundige of medisch pedagogisch zorgverlener een fotoalbum. Dit fotoalbum staat op onze website zodat u uw kind alsnog kunt voorbereiden op de operatie en het verblijf. De verpleegkundige en medisch pedagogisch zorgverlener bereiden uw kind op de dag van de operatie natuurlijk ook voor op de operatie. Ze laten materialen zien die tijdens de operatie worden gebruikt en u en uw kind kunnen vragen stellen.

Bekijk de pagina Kinder & Jongerenafdeling in het SKB voor meer informatie. 

Bevallen in het SKB

Tijdens de coronacrisis gelden andere regels om verspreiding van het virus tegen te gaan. De situatie wordt continu goed in de gaten gehouden en indien nodig worden de regels aangepast. Volg daarom altijd de instructies van uw verloskundige of gynaecoloog op. De volgende maatregelen zijn in ieder geval van toepassing:

 • Tijdens een poliklinische bevalling mag er, naast uw eigen verloskundige en de kraamhulp, maximaal één bezoeker aanwezig zijn. Bijvoorbeeld uw partner. 
 • Tijdens een klinische bevalling (onder begeleiding van een gynaecoloog) mag er maximaal één bezoeker aanwezig zijn. Bijvoorbeeld uw partner.
 • Uw partner krijgt bij de dag van opname de maaltijden vergoed. Als uw partner blijft overnachten in het ziekenhuis is het ontbijt de volgende ochtend ook inbegrepen.
 • Er is een badbevalling mogelijk.
 • U hoeft geen eigen kraampakket mee te nemen. U kunt in het ziekenhuis gebruik maken van celstof onderleggers en kraamverband.
 • Vergeet niet de coronacheck binnen 24 uur voor uw komst naar het ziekenhuis voor uzelf en uw partner in te vullen. Moet u acuut naar het ziekenhuis? Meld dan eventuele corona gerelateerde klachten bij de verpleging.

Voor meer informatie bekijk de pagina Bevallen in het SKB. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met uw eigen verloskundige of gynaecoloog.

Vermoeden van besmetting

Kom niet onaangekondigd naar de SEH (EHBO), maar bel uw huisarts of de GGD.

Bijeenkomsten in het ziekenhuis


Annulering alle bijeenkomsten met patiënten/externen

Alle bijeenkomsten in het ziekenhuis waarbij patiënten en/of externen deelnemen (zoals symposia, voorlichtingsbijeenkomsten, kerkdiensten en vergaderingen), worden tot nader order geannuleerd. Alleen als een bijeenkomst onderdeel is van de behandeling en belangrijk voor de continuïteit van de zorg, kan hierop een uitzondering gemaakt worden. Twijfelt u of een bijeenkomst doorgaat, informeer dan bij de organisator van de bijeenkomst.


Continuïteit van de zorg

Bijeenkomsten die belangrijk zijn voor de continuïteit van de zorg aan een patiënt (bijvoorbeeld ter voorbereiding op een operatie) gaan door, tenzij de specialist anders oordeelt. 

Vragen

Heeft u nog vragen?

 ‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services