• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Opening polikliniek Oogheelkunde SKB

Onder grote belangstelling opende de burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord, op donderdag 16 november jl. de geheel vernieuwde polikliniek Oogheelkunde van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk, onderdeel van Santiz.

Na een ingrijpende verbouwing van enkele maanden kon donderdag 16 november het glas worden geheven op de nieuwe polikliniek. “De verbouwing en uitbreiding waren een logistiek hoogstandje. De polikliniek waarin inmiddels onder meer acht oogartsen, twee orthoptisten, drie optometristen en nog een aantal zorgprofessionals dagelijks spreekuren houden en onderzoeken en kleine ingrepen verrichten, draaide al die tijd gewoon door. Een prestatie om trots op te zijn,” aldus zorggroepmanager Bert Bartelink.

Oogarts Willem Vaandrager noemde in zijn toespraak de plezierige en constructieve samenwerking tussen de oogartsen en de directie en het feit dat de wachttijden voor een afspraak in het SKB kort zijn. Daarna was het de beurt aan burgemeester Joris Bengevoord. Na een korte toespraak over het belang van een goed gezondheidsbeleid en goede zorgvoorzieningen in de gemeente opende de burgemeester vervolgens de polikliniek Oogheelkunde.

Volledig oogheelkundig zorgaanbod
De capaciteit en de faciliteiten op de nieuwe polikliniek zijn flink uitgebreid. Doordat er meer spreek-/onderzoekkamers zijn, is het mogelijk meer spreekuren tegelijkertijd te houden. Met deze uitbreiding wordt ingespeeld op de vergrijzing en de toenemende behoefte aan chronische zorg van patiënten in de regio.

In het SKB werken oogartsen van het SKB, het Deventer Ziekenhuis en Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen sinds 2012 samen in de regio Oost Nederland. Vanuit deze samenwerking bieden we een kwalitatief hoogstaand, samenhangend en volledig oogheelkundig zorgaanbod voor patiënten vanuit de wijde omtrek.Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
01 mei 2018

Gratis risicotesten tijdens de Dag van de Beroerte bij de Pronsweide in Winterswijk

Dinsdag 8 mei 2018 is het de Europese Dag van de Beroerte. Santiz locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé (SZMK) organiseren die dag van 9.30 to..


13 apr 2018

Benoeming nieuw lid Raad van Bestuur

De Raad van Toezicht van Santiz heeft de heer B. (Bijar) Altalabani benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Hij volgt hiermee Bert Kleinlugtenbeld op. Samen met voorzitter Raad van Bestuur, Chrit van..


Blog icon Blog
Wondzorg 2.0 met SmartGlass
09-05-2018

Wondzorg 2.0 met SmartGlass

Dit kan nu met de smart glass, een kleine draagbare computer in de vorm van een bril. “In het ziekenhuis gebruiken we de bril als hulpmiddel om te ondersteunen bij wondzorg. Zo kunnen we vanuit het ziekenhuis...

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017
30-11-2017

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. De locatie Slingeland Ziekenhuis scoort ook goed met een plek in de kopgroep...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services