• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Opening polikliniek Oogheelkunde SKB

Onder grote belangstelling opende de burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord, op donderdag 16 november jl. de geheel vernieuwde polikliniek Oogheelkunde van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk, onderdeel van Santiz.

Na een ingrijpende verbouwing van enkele maanden kon donderdag 16 november het glas worden geheven op de nieuwe polikliniek. “De verbouwing en uitbreiding waren een logistiek hoogstandje. De polikliniek waarin inmiddels onder meer acht oogartsen, twee orthoptisten, drie optometristen en nog een aantal zorgprofessionals dagelijks spreekuren houden en onderzoeken en kleine ingrepen verrichten, draaide al die tijd gewoon door. Een prestatie om trots op te zijn,” aldus zorggroepmanager Bert Bartelink.

Oogarts Willem Vaandrager noemde in zijn toespraak de plezierige en constructieve samenwerking tussen de oogartsen en de directie en het feit dat de wachttijden voor een afspraak in het SKB kort zijn. Daarna was het de beurt aan burgemeester Joris Bengevoord. Na een korte toespraak over het belang van een goed gezondheidsbeleid en goede zorgvoorzieningen in de gemeente opende de burgemeester vervolgens de polikliniek Oogheelkunde.

Volledig oogheelkundig zorgaanbod
De capaciteit en de faciliteiten op de nieuwe polikliniek zijn flink uitgebreid. Doordat er meer spreek-/onderzoekkamers zijn, is het mogelijk meer spreekuren tegelijkertijd te houden. Met deze uitbreiding wordt ingespeeld op de vergrijzing en de toenemende behoefte aan chronische zorg van patiënten in de regio.

In het SKB werken oogartsen van het SKB, het Deventer Ziekenhuis en Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen sinds 2012 samen in de regio Oost Nederland. Vanuit deze samenwerking bieden we een kwalitatief hoogstaand, samenhangend en volledig oogheelkundig zorgaanbod voor patiënten vanuit de wijde omtrek.Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
08 feb 2018

Ik Pas: zet uw alcoholgebruik 40 dagen ‘op pauze’

Wilt u vaker nee zeggen tegen een glas bier of wijn? Zet uw alcoholconsumptie dan 30 of 40 dagen op pauze en doe mee met ‘Ik Pas’. De landelijke actie start op 14 februari en aanmelden kan..


22 dec 2017

Bert Kleinlugtenbeld, lid Raad van Bestuur, verlaat Santiz

De Raad van Toezicht van Santiz, de fusieorganisatie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem, heeft kennis genomen van het aanstaande vertre..


Blog icon Blog
17 maart: Open Dag!
15-02-2018

17 maart: Open Dag!

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koning Beatrix (SKB), houdt op zaterdag 17 maart een Open Dag. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van het ziekenhuis. De Open Dag is een laagdrempelige...

Huidige expositie
15-01-2018

Huidige expositie

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In januari en februari exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services