Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • Print
  • contact
  • Zorgverlenerslogin

Opening polikliniek Oogheelkunde SKB

Onder grote belangstelling opende de burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord, op donderdag 16 november jl. de geheel vernieuwde polikliniek Oogheelkunde van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk, onderdeel van Santiz.

Na een ingrijpende verbouwing van enkele maanden kon donderdag 16 november het glas worden geheven op de nieuwe polikliniek. “De verbouwing en uitbreiding waren een logistiek hoogstandje. De polikliniek waarin inmiddels onder meer acht oogartsen, twee orthoptisten, drie optometristen en nog een aantal zorgprofessionals dagelijks spreekuren houden en onderzoeken en kleine ingrepen verrichten, draaide al die tijd gewoon door. Een prestatie om trots op te zijn,” aldus zorggroepmanager Bert Bartelink.

Oogarts Willem Vaandrager noemde in zijn toespraak de plezierige en constructieve samenwerking tussen de oogartsen en de directie en het feit dat de wachttijden voor een afspraak in het SKB kort zijn. Daarna was het de beurt aan burgemeester Joris Bengevoord. Na een korte toespraak over het belang van een goed gezondheidsbeleid en goede zorgvoorzieningen in de gemeente opende de burgemeester vervolgens de polikliniek Oogheelkunde.

Volledig oogheelkundig zorgaanbod
De capaciteit en de faciliteiten op de nieuwe polikliniek zijn flink uitgebreid. Doordat er meer spreek-/onderzoekkamers zijn, is het mogelijk meer spreekuren tegelijkertijd te houden. Met deze uitbreiding wordt ingespeeld op de vergrijzing en de toenemende behoefte aan chronische zorg van patiënten in de regio.

In het SKB werken oogartsen van het SKB, het Deventer Ziekenhuis en Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen sinds 2012 samen in de regio Oost Nederland. Vanuit deze samenwerking bieden we een kwalitatief hoogstaand, samenhangend en volledig oogheelkundig zorgaanbod voor patiënten vanuit de wijde omtrek.‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services