Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Tot zaterdag 2 november exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines.

Centrale gang
In de centrale gang hangen fotowerken van Clementine Goorhuis-aan de Stegge. Een deel van de werken werd al eerder tentoongesteld in enkele poliklinieken van het SKB. Over het onderwerp van deze fotoserie zegt de fotograaf het volgende:

Het thema van deze reeks foto’s is de schoonheid van verval. Het merendeel van de foto’s is gemaakt in Lissabon. Lopend door deze stad zie je muurvlakken en deuren die aan de elementen zijn overgeleverd. Wind, zon en regen hebben er flink op ingewerkt en dat is te zien! De prachtige kleur- en slijtagepatronen maken dat je er geboeid naar blijft kijken.

Onlangs werd een foto van Clementine Goorhuis genomineerd door de fotojury van NRC Handelsblad in het kader van de wedstrijd Nederland Fotografeert (een fotowedstrijd die al enkele jaren loopt, met een maandelijkse thema-opdracht). Deze foto hangt bij het informatietafeltje in het begin van de hal. Het onderwerp “van de fotowedstrijd: “Nederland Ontspant”.

Poligangen
Met enige regelmaat is het werk van Fotoclub Helios uit Lichtenvoorde in het ziekenhuis te zien. Deze keer exposeren de leden van de fotoclub hun werk in poligang 4.1 (Cardiologie en Longgeneeskunde).

In poligang 6.3 (KNO) is het veelzijdige en kleurrijke werk van Yvonne Verheijen te zien. Yvonne werkt met olieverf, acrylverf of pastelkrijt. Ze maakt zowel abstract als figuratief werk. Inspiratie voor haar werk vindt ze overal: in haar directe omgeving, maar ook in tijdschriften, internet en musea.

Diana Meijerink exposeert haar dotwerk in poligang 4.2 (MDL).Sinds 2005 is ze bezig met dotpainting en dat heeft in 2016 serieuzere vormen aangenomen. Het dotwerk combineert ze graag met andere schildertechnieken, op die manier ontstaan unieke werken. Kleuren en vormen zijn de rode draad in haar werk. De kleuroverlopen en de mooie gietsels nodigen de kijker uit zelf invulling te geven aan wat hij ziet.

Vitrines
In de drie vitrines in de centrale gang is het werk te zien van Gerrie van Braak. Ze maakt al vijfentwintig jaar handgevormd keramiek. Haar werk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan vormen. Die zijn laag voor laag secuur opgebouwd en geglazuurd in stijlvolle warme kleuren.

Het vervaardigen van handgevormd keramiek is een proces met veel verrassingen. Laat de klei zich door de maker nog wel leiden, anders is dat bij het glazuren en het stoken van het werkstuk. Ze gebruikt verschillende stooktechnieken zoals elektrisch, raku en nakedraku en maakt de meeste glazuren zelf.‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services