Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Tot 5 januari 2019 exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de vitrines.

Centrale gang

In de centrale gang van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk hangen in de maanden november en december 2018 schilderijen van een deel van de cursisten van Creatiefkarin. Karin Jansen – Loff geeft al bijna vijftien jaar schilder- en tekenlessen aan zowel volwassenen als kinderen in Winterswijk e.o. Ze zijn vrij om te maken wat ze willen en kunnen ook allerlei verschillende materialen en technieken uitproberen. Vijfentwintig cursisten hebben elk één werk geselecteerd voor de expositie in het SKB.

Poligangen

In poligang 2b zijn werken te zien van Saskia Dijkstra. Ze tekent en schildert sinds 1999. De laatste jaren gaat haar voorkeur uit naar vrijer en abstracter werk in acryl. Haar werken zijn groot, uitbundig en expressief. Het resultaat zijn kleurrijke schilderen vol van energie, spanning en beweging. De schilderijen van Saskia komen geleidelijk tot stand en bouwen zich tijdens het schilderen op. Het is een spel van kleur, vorm, structuur en ritme. Steeds weer is ook voor haar het eindresultaat een verrassing.

Linda van Dam heeft al vaker geëxposeerd in het SKB. Werken van haar zien op diverse plekken in het ziekenhuis te zien, waaronder poli 2c en het Stiltecentrum. In haar werk maakt ze gebruik van structuren, verschillende materialen en diverse kleurlagen. Haar werk is vooral abstract.

Bijzonder is het werk van Diana Meijerink in poligang 3. Sinds 2005 is ze bezig met Dotpainting en dat heeft in 2016 serieuzere vormen aangenomen. Het dotwerk combineert ze graag met andere schildertechnieken, op die manier ontstaan unieke werken. Kleuren en vormen zijn de rode draad in haar werk.

Vitrines

In de vitrines zijn exposities te zien van Jeanine Vogel met handgemaakte sieraden en Dorry Heesen met keramiek. Haar beelden ontstaan letterlijk in haar handen, waarbij ze zich laat leiden door haar gevoel.‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services