Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities van regionale kunstenaars in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Tot 3 november exposeren Ellen Fiering, Mieke Swart-Sprakel, Marieke de Boer, Diana Meijerink, Jeanine Vogel, Henrike Gussinklo en Imelada Uzunovoc hun werk in de centrale gang, poligangen en de vitrines.

 

Centrale gang
In de centrale gang zijn de werken te zien van Ellen Fiering. Van kleins af aan tekende zij al dieren met potlood. In 2012 was zij aan huis gekluisterd vanwege een hernia en is ze begonnen met schilderen. Ze schildert voornamelijk dieren en soms stillevens.

Poligangen
In poligang 2b zijn werken te zien van Mieke Swart-Sprakel. Mieke schildert met acrylverf. Haar docente en kunstschilderes Etta Maduro gaf haar inzicht in het kleurenpalet en de mogelijkheden ervan. Ook leerde ze op een andere manier te kijken naar de omgeving, hierin lijnen en vormen te ontdekken en deze om te zetten naar een compositie op het doek. Mieke werkt graag met verschillende materialen. Dit is terug te zien in de expositie.

Marieke de Boer exposeert enkele natuurfoto’s in poligang 2c. Ze geniet van de natuur en alles wat daarin te zien is. Buiten zoekt ze bijzondere taferelen die ze vervolgens vastlegt met de camera. 

Bijzonder is het werk van Diana Meijerink in poligang 3 en 8. Sinds 2005 is ze bezig met Dotpainting en dat heeft in 2016 serieuzere vormen aangenomen. Het dotwerk combineert ze graag met andere schildertechnieken, op die manier ontstaan unieke werken. Kleuren en vormen zijn de rode draad in haar werk, kleuroverlopen in haar dotwerk en mooie gietsels die de nieuwsgierigheid aanwakkeren. Symbolische betekenissen die ontstaan tijdens het creëren.

Vitrines
In de vitrines zijn exposities te zien van Jeanine Vogel met handgemaakte sieraden, Henrike Gussinklo met keramiek met heel bijzondere glazuren en Imelada Uzunovoc.  Zij maakt hele kleurrijke dingen van vilt, van wijnflesomhulsels tot sjaals.‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services