• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Ik zorg voor...

Lees hier het interview met een vrijwilliger van de parkeerservice.

Wat is je naam?
Mijn naam is Hans Udo, vrijwilliger parkeerservice. Ik ben in oktober gestart bij het SKB.

Hoe kwam je op het idee voor vrijwilligerswerk?
Ik ben met prepensioen gegaan in april 2016, nadat ik 45 jaar bij een bank heb gewerkt. Tijdens een fietstochtje in de omgeving kwam ik een oud-collega tegen. Zij is vrijwilliger bij het SKB en vroeg me direct of vrijwilliger parkeerservice niet iets voor mij was. Maar op dat moment wilde ik eerst nog genieten van mijn vrije tijd. Klussen, op vakantie gaan en leuke fietstochten maken. Na een tijdje heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij een woonzorgcentrum. Ik besloot dat dit een leuke combinatie zou zijn met parkeerservice in het SKB. Zodoende!

Hoe bevalt het?
Geweldig, echt fantastisch. Het leukste vind ik het contact met de mensen en de reacties die je krijgt. De waardering die patiënten tonen voor simpele dingen als een rolstoel halen of mensen in en uit de auto helpen. Rolstoel terugbrengen. In het begin keken mensen ons, als parkeerservice, nog wel raar aan wanneer we de rolstoel terug wilden brengen. Er zit toch nog een muntje in? Maar wij geven altijd direct het geld terug aan de mensen.

Zeker als het wat frisser is, zijn de patiënten en bezoekers extra blij met ons. Wij brengen ze zo snel mogelijk de warmte in.

Naast het helpen van patiënten, lopen wij ook regelmatig een rondje over het parkeerterrein. We letten dan op wat er op het parkeerterrein gebeurt. Op sommige momenten kan het druk zijn. Wij wijzen onze patiënten en bezoekers graag waar nog lege plekken zijn. Iedereen wil natuurlijk vooraan staan, maar vaak zijn verderop het parkeerterrein nog plekken. Dat is wel verder lopen, maar wij halen graag een
rolstoel op wanneer iemand slecht ter been is.

Kunnen jullie nog versterking gebruiken?
Absoluut! Wij zijn nu met drie mannen en een vierde is aan het inwerken. Samen verzorgen we de hele week de parkeerservice.
Met name tijdens de vakanties kunnen we nog versterking gebruiken. Met wat meer mannen in ons team, zijn we volgend jaar ook beter vertegenwoordigd tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag. Een erg gezellige middag met alle vrijwilligers van het SKB, als dank voor onze inzet. Als kers op de taart hoorden wij toen dat wij de bokaal voor gastvrijheid, gevuld met lekkers, in de wacht hebben gesleept. Een hele eer!


Ook vrijwilliger worden?
Stuur een mail of bel naar Lydeke van Leest, coördinator vrijwilligers. E-mail: a.f.vanleest@skbwinterswijk.nl T 0543 54 41 90


Op de foto: Hans Udo

In de bijlage hieronder is dit artikel te lezen zoals het in het patiëntenmagazine werd gepubliceerd.Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
07 nov 2017

Regionale functie voor opvang anorexiapatiënten

Sinds oktober 2017 vervult de kinderafdeling van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, onderdeel van Santiz ziekenhuizen, een regionale functie bij de eerste opvang en begeleiding van jong..


03 nov 2017

SKB stapt succesvol over op nieuwe versie EPD

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), onderdeel van Santiz, is sinds 3 november 2017 succesvol overgestapt op HiX, een geheel vernieuwde versie van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD)..


Blog icon Blog
Het nieuwe patiëntenmagazine is uit!
03-11-2017

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit!

De vierde editie van het magazine, ‘Welkom in ons ziekenhuis’, ligt sinds donderdag 2 november op de verpleegafdelingen en in de wachtkamers van de poliklinieken. In deze editie leest u o.a. over de afdeling...

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB
19-10-2017

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB

Stipt om 09.00 uur donderdagochtend staan Damla, Ömer, Lopke en Ibrahim klaar om de handen uit de mouwen te steken. Samen met hun begeleidster Caroline zorgen zij ervoor dat de openbare ruimtes van het SKB er...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services