• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Ik zorg voor...

Lees hier het interview met een vrijwilliger van de parkeerservice.

Wat is je naam?
Mijn naam is Hans Udo, vrijwilliger parkeerservice. Ik ben in oktober gestart bij het SKB.

Hoe kwam je op het idee voor vrijwilligerswerk?
Ik ben met prepensioen gegaan in april 2016, nadat ik 45 jaar bij een bank heb gewerkt. Tijdens een fietstochtje in de omgeving kwam ik een oud-collega tegen. Zij is vrijwilliger bij het SKB en vroeg me direct of vrijwilliger parkeerservice niet iets voor mij was. Maar op dat moment wilde ik eerst nog genieten van mijn vrije tijd. Klussen, op vakantie gaan en leuke fietstochten maken. Na een tijdje heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij een woonzorgcentrum. Ik besloot dat dit een leuke combinatie zou zijn met parkeerservice in het SKB. Zodoende!

Hoe bevalt het?
Geweldig, echt fantastisch. Het leukste vind ik het contact met de mensen en de reacties die je krijgt. De waardering die patiënten tonen voor simpele dingen als een rolstoel halen of mensen in en uit de auto helpen. Rolstoel terugbrengen. In het begin keken mensen ons, als parkeerservice, nog wel raar aan wanneer we de rolstoel terug wilden brengen. Er zit toch nog een muntje in? Maar wij geven altijd direct het geld terug aan de mensen.

Zeker als het wat frisser is, zijn de patiënten en bezoekers extra blij met ons. Wij brengen ze zo snel mogelijk de warmte in.

Naast het helpen van patiënten, lopen wij ook regelmatig een rondje over het parkeerterrein. We letten dan op wat er op het parkeerterrein gebeurt. Op sommige momenten kan het druk zijn. Wij wijzen onze patiënten en bezoekers graag waar nog lege plekken zijn. Iedereen wil natuurlijk vooraan staan, maar vaak zijn verderop het parkeerterrein nog plekken. Dat is wel verder lopen, maar wij halen graag een
rolstoel op wanneer iemand slecht ter been is.

Kunnen jullie nog versterking gebruiken?
Absoluut! Wij zijn nu met drie mannen en een vierde is aan het inwerken. Samen verzorgen we de hele week de parkeerservice.
Met name tijdens de vakanties kunnen we nog versterking gebruiken. Met wat meer mannen in ons team, zijn we volgend jaar ook beter vertegenwoordigd tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag. Een erg gezellige middag met alle vrijwilligers van het SKB, als dank voor onze inzet. Als kers op de taart hoorden wij toen dat wij de bokaal voor gastvrijheid, gevuld met lekkers, in de wacht hebben gesleept. Een hele eer!


Ook vrijwilliger worden?
Stuur een mail of bel naar Lydeke van Leest, coördinator vrijwilligers. E-mail: a.f.vanleest@skbwinterswijk.nl T 0543 54 41 90


Op de foto: Hans Udo

In de bijlage hieronder is dit artikel te lezen zoals het in het patiëntenmagazine werd gepubliceerd.Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
11 sep 2017

Keurmerken voor SKB

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem hebben van de Hart & Vaatgroep wederom het spataderkeurmerk en het vaatkeurmerk ontvangen..


06 sep 2017

Heeft u moeite met lezen of schrijven? Vraag hulp!

Het is de week van de alfabetisering! Wist u dat in Nederland 2,5 miljoen mensen problemen hebben met lezen en schrijven? Uit onderzoek blijkt dat taal en gezondheid nauw met elkaar zijn verbonden. M..


Blog icon Blog
Patiënten kunnen binnen 4 weken terecht op de poli Oogheelkunde
21-09-2017

Patiënten kunnen binnen 4 weken terecht op de poli Oogheelkunde

Per 1 augustus is het aantal spreekuren op de polikliniek Oogheelkunde uitgebreid. “Patiënten kunnen nu binnen vier weken terecht op de poli”, aldus Bram van Kooij, een van de zes oogartsen van de...

SKB legt uit
11-08-2017

SKB legt uit

Donderdag 21 september organiseren we onder de naam 'SKB legt uit' een informatieavond over 'omgaan met hartfalen.' Hartfalen is een ernstige ziekte met veel gevolgen voor de patiënt en diens naasten. In...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap