• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Groepsvoorlichting revalideren bij kanker

Voor de meeste mensen die te horen krijgen dat zij kanker hebben, is dit een zeer ingrijpende en vaak emotionele gebeurtenis in hun leven. Om mensen hierbij te ondersteunen, organiseren wij groepsvoorlichting. De eerstvolgende voorlichtingsbijeenkomst staat gepland op maandag 18 juni van 19.00 – 21.00 uur.

 

Naast medische vragen en het behandeltraject, hebt u misschien ook andere vragen. Zoals over vermoeidheid, uw conditie, emoties en weer aan het werk gaan. Tijdens de bijeenkomst komt u meer te weten over de lichamelijke en psychische aspecten van kanker. Een ook komt het onderwerp kanker en uw omgeving aan bod. Goede voorlichting vermindert gevoelens van onzekerheid, spanning en angst en helpt bij een sneller herstel.

Omgaan met kanker in het dagelijks leven
Een fysiotherapeut en ergotherapeut vertellen over hoe u uw conditie kunt behouden en verbeteren. Daarnaast leert u hoe u om kunt gaan met uw vermoeidheid en de balans in uw energie. De maatschappelijk werker vertelt over de veranderingen die de diagnose kanker heeft op emotioneel en sociaal gebied. Zoals binnen uw gezin, familie, collega’s en vrienden. Ook komen aandachtspunten rond de opbouw van  werk en dagbesteding aan de orde.

Waar en wanneer
De bijeenkomsten vinden plaats in het auditorium van het SKB. Er staat koffie, thee en wat lekkers voor u klaar. Dit jaar zijn de volgende bijeenkomsten gepland:

Maandag 18 juni | 19.00 – 21.00 met een inloop vanaf 18.30 uur
Donderdag 11 september – 11.00 – 13.00 uur met een inloop vanaf 10.30 uur.

Aanmelden
Wilt u een bijeenkomst bijwonen? Aanmelden kan door het formulier op deze pagina in te vullen.

 

 Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
18 jun 2018

Santiz-ziekenhuizen beste opleidingsplaats volgens co-assistenten

Op woensdag 13 juni is door de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad de jaarlijkse ‘Co-schap van het Jaar Verkiezing’ gehouden. Bij deze verkiezingen werden de beste coschap..


16 jun 2018

Nieuwe SKB polikliniek in Eibergen vanaf 18 juni open

Op maandag 18 juni opent de nieuwe polikliniek van het SKB haar deuren in het Hageman Medisch Centrum in Eibergen. In het Hageman Medisch Centrum in Eibergen kunnen patiënten terecht voor een afs..


Blog icon Blog
Wondzorg 2.0 met SmartGlass
09-05-2018

Wondzorg 2.0 met SmartGlass

Dit kan nu met de smart glass, een kleine draagbare computer in de vorm van een bril. “In het ziekenhuis gebruiken we de bril als hulpmiddel om te ondersteunen bij wondzorg. Zo kunnen we vanuit het ziekenhuis...

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017
30-11-2017

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. De locatie Slingeland Ziekenhuis scoort ook goed met een plek in de kopgroep...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services