• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Exposities SKB

maart en april

Exposities SKB

In de loop van het jaar exposeren er een aantal regionale kunstenaars in het SKB. In de periode begin maart tot en met begin mei 2017 zijn de werken van een aantal leden van Galerie Wij uit Groenlo te bezichtigen in de centrale hal. Marlies Bruinsma en Anny Scharenborg exposeren met schilderijen, Nantko Bosscher exposeert met houtdraaiwerk en Marietje Hoochantink met spekstenen beelden.

De schilderijen van de winterswijkse Gerda Willemsen-van den Berg zijn te bewonderen in de poligangen 3 en 8. Zij schildert vooral met acryl- en olieverf. Haar eerste tekenlessen kreeg ze op de RHBS van M.J. van Dugteren. Ze heeft altijd onthouden dat hij een tekening van haar op armlengte afstand voor zich hield en zei: 'Het idee is goed, maar de uitvoering kon beter!' En eigenlijk is dat nog steeds zo, zegt ze. Na haar pensionering heeft ze schilderen als hobby opgepakt en nam/neemt ze lessen bij verschillende leraren. Inmiddels weet ze dat ze nog steeds geen geduld voor fijnschilderen heeft, maar dat ze het moet hebben van ideeën en kleuren. De onderwerpen van haar werken zijn divers: de omgeving van haar huis, vakantieherinneringen, portretten en dromen.

Hilda Haselberg uit Ruurlo schildert vooral wat emotie oproept. Ze wil die emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen op de kijker. Mensen zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron en ze schildert ze zoals ze echt zijn. ‘’De vergankelijkheid van het leven, de onverbiddelijke realiteit verhult niets en dat is soms confronterend, maar het is wel altijd eerlijk.’’ Hilda is begonnen met gedetailleerd aquarellen en heeft zich door veel workshops te volgen en door het vele tekenen en schilderen als autodidact ontwikkeld. Haar werken zijn momenteel te bezichtigen in poligang 2b.

Nieuwsgierig geworden?
Belangstellenden zijn op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de exposities in de poligangen. De expositie in de centrale gang is iedere dag te bezichtigen.Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
23 mei 2017

Exposities regionale kunstenaars in het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In mei en juni exposeren diverse kunstenaars hun werk in de gangen van het ziekenhuis. Centra..


23 mei 2017

Openingstijden poliklinieken en prikposten op 25 en 26 mei

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 26 mei zijn de poliklinieken van het SKB gesloten. Voor spoedzorg kunt u natuurlijk wel terecht. Ook de poliklinieken in Eibergen, Groenlo en Licht..


Blog icon Blog
SKB legt uit: Epilepsie, medicijnen en bijwerkingen
19-05-2017

SKB legt uit: Epilepsie, medicijnen en bijwerkingen

Donderdag 15 juni organiseren het SKB en de Epilepsievereniging Nederland een informatieavond over de behandeling van epilepsie met medicijnen en de bijwerkingen.SKB legt uitNaar schatting hebben ongeveer 120.000 mensen...

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap