• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Exposities SKB

maart en april

Exposities SKB

In de loop van het jaar exposeren er een aantal regionale kunstenaars in het SKB. In de periode begin maart tot en met begin mei 2017 zijn de werken van een aantal leden van Galerie Wij uit Groenlo te bezichtigen in de centrale hal. Marlies Bruinsma en Anny Scharenborg exposeren met schilderijen, Nantko Bosscher exposeert met houtdraaiwerk en Marietje Hoochantink met spekstenen beelden.

De schilderijen van de winterswijkse Gerda Willemsen-van den Berg zijn te bewonderen in de poligangen 3 en 8. Zij schildert vooral met acryl- en olieverf. Haar eerste tekenlessen kreeg ze op de RHBS van M.J. van Dugteren. Ze heeft altijd onthouden dat hij een tekening van haar op armlengte afstand voor zich hield en zei: 'Het idee is goed, maar de uitvoering kon beter!' En eigenlijk is dat nog steeds zo, zegt ze. Na haar pensionering heeft ze schilderen als hobby opgepakt en nam/neemt ze lessen bij verschillende leraren. Inmiddels weet ze dat ze nog steeds geen geduld voor fijnschilderen heeft, maar dat ze het moet hebben van ideeën en kleuren. De onderwerpen van haar werken zijn divers: de omgeving van haar huis, vakantieherinneringen, portretten en dromen.

Hilda Haselberg uit Ruurlo schildert vooral wat emotie oproept. Ze wil die emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen op de kijker. Mensen zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron en ze schildert ze zoals ze echt zijn. ‘’De vergankelijkheid van het leven, de onverbiddelijke realiteit verhult niets en dat is soms confronterend, maar het is wel altijd eerlijk.’’ Hilda is begonnen met gedetailleerd aquarellen en heeft zich door veel workshops te volgen en door het vele tekenen en schilderen als autodidact ontwikkeld. Haar werken zijn momenteel te bezichtigen in poligang 2b.

Nieuwsgierig geworden?
Belangstellenden zijn op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de exposities in de poligangen. De expositie in de centrale gang is iedere dag te bezichtigen.Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
24 nov 2017

Opening polikliniek Oogheelkunde SKB

Onder grote belangstelling opende de burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord, op donderdag 16 november jl. de geheel vernieuwde polikliniek Oogheelkunde van het Streekziekenhuis Koningin Beatri..


07 nov 2017

Regionale functie voor opvang anorexiapatiënten

Sinds oktober 2017 vervult de kinderafdeling van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, onderdeel van Santiz ziekenhuizen, een regionale functie bij de eerste opvang en begeleiding van jong..


Blog icon Blog
SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017
30-11-2017

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. De locatie Slingeland Ziekenhuis scoort ook goed met een plek in de kopgroep...

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit!
03-11-2017

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit!

De vierde editie van het magazine, ‘Welkom in ons ziekenhuis’, ligt sinds donderdag 2 november op de verpleegafdelingen en in de wachtkamers van de poliklinieken. In deze editie leest u o.a. over de afdeling...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services