• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Exposities SKB

maart en april

Exposities SKB

In de loop van het jaar exposeren er een aantal regionale kunstenaars in het SKB. In de periode begin maart tot en met begin mei 2017 zijn de werken van een aantal leden van Galerie Wij uit Groenlo te bezichtigen in de centrale hal. Marlies Bruinsma en Anny Scharenborg exposeren met schilderijen, Nantko Bosscher exposeert met houtdraaiwerk en Marietje Hoochantink met spekstenen beelden.

De schilderijen van de winterswijkse Gerda Willemsen-van den Berg zijn te bewonderen in de poligangen 3 en 8. Zij schildert vooral met acryl- en olieverf. Haar eerste tekenlessen kreeg ze op de RHBS van M.J. van Dugteren. Ze heeft altijd onthouden dat hij een tekening van haar op armlengte afstand voor zich hield en zei: 'Het idee is goed, maar de uitvoering kon beter!' En eigenlijk is dat nog steeds zo, zegt ze. Na haar pensionering heeft ze schilderen als hobby opgepakt en nam/neemt ze lessen bij verschillende leraren. Inmiddels weet ze dat ze nog steeds geen geduld voor fijnschilderen heeft, maar dat ze het moet hebben van ideeën en kleuren. De onderwerpen van haar werken zijn divers: de omgeving van haar huis, vakantieherinneringen, portretten en dromen.

Hilda Haselberg uit Ruurlo schildert vooral wat emotie oproept. Ze wil die emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen op de kijker. Mensen zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron en ze schildert ze zoals ze echt zijn. ‘’De vergankelijkheid van het leven, de onverbiddelijke realiteit verhult niets en dat is soms confronterend, maar het is wel altijd eerlijk.’’ Hilda is begonnen met gedetailleerd aquarellen en heeft zich door veel workshops te volgen en door het vele tekenen en schilderen als autodidact ontwikkeld. Haar werken zijn momenteel te bezichtigen in poligang 2b.

Nieuwsgierig geworden?
Belangstellenden zijn op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de exposities in de poligangen. De expositie in de centrale gang is iedere dag te bezichtigen.Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
20 okt 2017

Symposium Duik in je buik

Op donderdag 26 oktober organiseren de ketenpartners van het netwerk Wondzorg het symposium Duik in je buik. De belangstelling voor het symposium is enorm. Daarom bieden we iedereen die geïnteres..


11 okt 2017

SKB, Seniorvriendelijk ziekenhuis

Voor de tweede keer heeft ons ziekenhuis het keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis ontvangen. Wij zijn trots op onze medewerkers en vrijwilligers. Iedere dag staan zij klaar om de best mogelijk zorg e..


Blog icon Blog
SKB legt uit: Oogaandoeningen
20-10-2017

SKB legt uit: Oogaandoeningen

Donderdag 16 november organiseert Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk wederom een informatieavond onder de noemer ‘SKB legt uit’. Deze keer is het onderwerp...

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB
19-10-2017

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB

Stipt om 09.00 uur donderdagochtend staan Damla, Ömer, Lopke en Ibrahim klaar om de handen uit de mouwen te steken. Samen met hun begeleidster Caroline zorgen zij ervoor dat de openbare ruimtes van het SKB er...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap