Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

CAO-acties op 20 november op Santiz locatie SKB

CAO-acties op 20 november op Santiz locatie SKB

De vakbonden en de actiecomités in ziekenhuizen hebben opgeroepen tot een landelijke staking. Ook in de Santiz ziekenhuizen wordt hieraan gehoor gegeven. Op woensdag 20 november doen verschillende afdelingen van Santiz locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) mee aan deze landelijke staking in de zorg. Medewerkers van de verpleegafdelingen, de operatiekamers en een aantal andere afdelingen van het ziekenhuis draaien beperkte diensten. Dit betekent dat er op deze afdeling alleen noodzakelijke zorg wordt verleend. Spoedzorg gaat altijd door. Tijdens de acties blijft de veiligheid voor patiënten altijd voorop staan.

Wat merkt u als patiënt van de actie?
Ingeplande operaties en ziekenhuisopnames op woensdag 20 november gaan niet door en worden verzet naar een ander moment. Dit geldt ook voor alle afspraken op de opnameafdeling, de dagbehandeling en (combinatie) afspraken voor radiologie (onder meer röntgenfoto’s, CT-scan). We snappen dat dit vervelend voor u is, maar we hopen op uw begrip hiervoor.

U krijgt persoonlijk bericht als uw afspraak verzet moet worden
Patiënten van wie een afspraak, een operatie of een ziekenhuisopname niet doorgaat, worden uiterlijk 18 november persoonlijk gebeld om de geplande afspraak, operatie of opname te verzetten. Hiervoor wordt zo spoedig mogelijk een nieuwe afspraak ingepland. Bent u niet gebeld? Dan gaat de afspraak op 20 november wel door. Wij maken u erop attent dat, als het ziekenhuis belt, in het scherm van uw telefoon het woord ‘anoniem’ verschijnt en geen telefoonnummer.

Welke zorg gaat wél door
• De afspraken bij poliklinieken. Uitzondering geldt voor afspraken in combinatie met radiologie. Wanneer patiënten een combinatie-afspraak hebben, worden zij hier persoonlijk over gebeld.
• Bloedprikken.
• Chemotherapie, oncologische operaties en opnames van kankerpatiënten.
• Alle spoedzorg.
• Alle bevallingen, ook vooraf ingeplande bevallingen.

Polikliniek SKB in Eibergen
Bij de polikliniek in Eibergen gaan geplande afspraken voor radiologie niet door. Alle spreekuren gaan wel gewoon door. Patiënten worden persoonlijk gebeld voor een andere afspraak voor radiologie.

Ludieke acties
In het ziekenhuis kunnen op 20 november op alle afdelingen ludieke acties plaatsvinden om de actie kracht bij te zetten. Deze acties zullen altijd patiëntvriendelijk verlopen.

Nieuwe cao
Santiz vindt goede afspraken over arbeidsvoorwaarden belangrijk voor haar medewerkers die zich dag en nacht inzetten voor onze patiënten. Helaas hebben de vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen nog geen overeenstemming bereikt over de nieuwe CAO.

Vragen
Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de polikliniek waar u onder behandeling bent.‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services