• Home
 • Print
 • contact
 • Blog
 • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Levensvragen / zingeving

Als u:

 • Behoefte hebt aan een vertrouwelijk gesprek;
 • Een moment van bezinning zoekt;
 • Hardop wilt nadenken over uw leven tot nu toe;
 • Vooruit wilt kijken naar uw levenseinde


Dan kunnen de geestelijk verzorgers u daarbij wellicht helpen. Zij ondersteunen mensen met levensvragen en bevorderen zingeving. Ze gaan graag met u in gesprek, ongeacht uw levensbeschouwing. U bent namelijk niet de enige die deze vragen heeft.

 

Werkgroep levensvragen

De geestelijk verzorgers  van Marga Klompé, Careaz en Streekziekenhuis Koningin Beatrix hebben eind 2016 de werkgroep Levensvragen opgericht. Het doel van de werkgroep is  zich regionaal inzetten voor meer bewustwording en ondersteuning van levensvragen en zingeving.

Niet alleen  cliënten of patiënten van Careaz, Marga Klompé of Streekziekenhuis Koningin Beatrix kunnen een beroep doen op de Werkgroep Levensvragen. De uitnodiging geldt voor inwoners van de gehele regio oost Achterhoek.

Contact
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar  levensvragen.oostachterhoek@gmail.com
Telefoon:  06-53984052

De werkgroep organiseert:

Koffie met een (luisterend) oortje  -kijk voor data op de agenda van de website

1e bijeenkomst:       Najaar van je leven
2e bijeenkomst:       Heb ik het goed gedaan?
3e bijeenkomst:       Niet klagen, maar dragen
4e bijeenkomst:       Waar vertrouw je op?

Wilt u graag eens met anderen praten over levensvragen die passen bij bovenstaande thema’s? Kom dan naar ‘Koffie met een (luisterend) oortje. Geestelijk verzorgers Gerrie Slütter-Peterkamp en Imka Wieggers, gaan graag met u in gesprek. Dit onder het genot van een kopje koffie.

Café Doodgewoon - kijk voor data op de agenda van de website
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek heeft het initiatief genomen om deze avonden ook in de gemeente Oost Gelre te gaan organiseren. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg. Stichting Roparun sponsort de eerste drie avonden. 

Bij slecht nieuws staat de wereld op z’n kop. Voor zowel degene die het bericht krijgt als voor de naasten. Er is verwarring, een bodemloze put. Iemand kan boosheid voelen, ontredderd zijn. Wat gebeurt er allemaal? Moet alles wat kan en wil ik dat wel? Waar haal ik kracht vandaan? Wat vind ik werkelijk belangrijk? Met elkaar gaan we op zoek naar wat kan helpen en welke personen daarbij behulpzaam kunnen zijn.

Scholing
Geestelijke zorg van Marga Klompé heeft een drietal scholingsmodules ontwikkeld:

 • Omgaan met verlies
 • Omgaan met Levensvragen
 • Spiritualiteit binnen de palliatieve zorg

 

Deze modules worden aangeboden aan de deelnemende partijen en aan externe partijen en worden verzorgd door de geestelijk verzorgers van Marga Klompé. Hebt u belangstelling om een dergelijke scholing te volgen of wilt u deze aanbieden aan uw eigen medewerkers of vrijwilligers, stuur dan een e-mail naar Levensvragen.oostachterhoek@gmail.com

Zingeving op recept
Huisartsen en andere zorgverleners kunnen patiënten doorverwijzen naar een geestelijk verzorger van de Werkgroep Levensvragen. Het gaat daarbij om begeleiding bij levensvragen, ziekte en eindigheid of om begeleiding van naasten en mantelzorgers bij het ziekteproces of rouwverwerking.

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
10 mrt 2017

Informatie over slaapproblemen

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix organiseert op donderdag 30 maart een ‘SKB legt uit’ over slaapproblemen.Verpleegkundig specialist Longgeneeskunde Lisette Drenthen, vertelt dat veel ..


08 mrt 2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen ..


Blog icon Blog
SKB legt uit: slaapproblemen
14-03-2017

SKB legt uit: slaapproblemen

Op donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.15 uur organiseert het SKB een informatieavond over slaapproblemen. Een KNO arts en een verpleegkundig specialist vertellen u alles over slaapproblemen, mogelijke behandelingen en...

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap