Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Behandeling van eierstokkanker

Operatie
Een operatie is de meest voorkomende behandeling bij eierstokkanker. Deze operatie vindt niet in het SKB plaats. U wordt hiervoor doorverwezen naar het RadboudUMC in Nijmegen. Meer informatie vindt u op www.radboudumc.nl. De controle/natraject vindt in het SKB plaats.

Chemotherapie
Chemotherapie is de behandeling van kanker met medicijnen die de celdeling remmen of stoppen. Deze medicijnen heten ook wel cytostatica. Er zijn verschillende behandelingen. Het behandelplan wordt opgesteld in samenwerking met RadboudUMC. Chemotherapie kan voor of na de operatie worden gegeven. Soms wordt palliatieve chemotherapie gegeven als een operatie niet mogelijk is of als de ziekte is teruggekomen. De combinatie van chemotherapeutische middelen wordt toegediend via een infuus. Dit houdt in dat u gedurende een bepaalde periode en via een bepaald schema chemotherapeutische middelen krijgt toegediend, gecombineerd met andere medicijnen die mogelijke bijwerkingen tegengaan.

Bestraling (radiotherapie)
Bestraling wordt bij eierstokkanker zelden toegepast. Als er wel sprake is van bestraling, gaat het meestal om een palliatieve behandeling. In dat geval kan de kanker niet genezen worden. Bestraling vindt dan plaats om symptomen te bestrijden. Bijvoorbeeld wanneer pijn ontstaat door uitzaaiingen in de botten of lymfeklieren. Het doel van bestraling is dan om klachten te verminderen door de uitzaaiingen in hun groei te remmen en zo veel mogelijk te verkleinen. 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services