• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Huidige exposities


Exposities regionale kunstenaars in het SKB

mei en juni 2017

Exposities regionale kunstenaars in het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In mei en juni exposeren diverse kunstenaars hun werk in de gangen van het ziekenhuis.

Centrale gang
In de centrale gang exposeert fotograaf Toon Hendriks een selectie uit zijn reisfoto’s die gemaakt zijn in Tibet en Ladakh, ook wel ‘Klein Tibet’ genoemd.Toon Hendriks (1965) is sinds 1991 actief als freelance fotograaf voor veel vaste opdrachtgevers. Toon is allround fotograaf met een zwak voor ’sociale fotografie’ in de breedste zin van het woord. Zijn vrije werk omvat dan ook portret-, reisfotografie en straattheater waarin de mens het centrale thema vormt.

Poligangen
In de poligangen exposeren Ton Vincent, poligang 2b, Licita Langendijk, poligang 3, en Petra van de Geer, poligang 8.

Licita Langendijk laat zich inspireren door de natuur, met name de ziel van bloemen weet zij in heldere kleuren van olieverf, op het doek tot leven te brengen. Naast het schilderen van bloemen is zij zich ook gaan toeleggen op het schilderen van abstracten.

Weg van Water, fotografie in poligang 8
Vanuit haar fascinatie voor de natuur en de vele verschijningsvormen van water is het eigenzinnige werk van Petra van de Geer ontstaan. Weg van water is een verrassende visuele wandeling langs de weg die het water kan afleggen.Veel van de onderwerpen van deze foto’s zijn structuren of fenomenen die men met het blote oog nauwelijks goed kan zien en waar je dus snel aan voorbij loopt. In de meest uiteenlopende vormen probeert Petra het water te (be)vatten. Het struinen door de natuur is voor haar altijd een feest. Het maakt dat zij zich, in het moment zelf, compleet voelt. Er zijn momenten van verstilling, maar ook van een prettig soort spanning over hetgeen zij om zich heen ziet, gaat ontdekken en ervaart. Deze gevoelens probeert Petra tot uiting te brengen in haar eigen wijze van fotograferen en middels deze expositie met u te delen. 

Fotoboeken verkrijgbaar via de website www.NatuurfotografieWinterswijk.nl of bij Boekhandel Kramer, Winterswijk

Vitrines
De vitrines in de centrale gang zijn respectievelijk ingericht door mevrouw Vogel, met handgemaakte sieraden, mevrouw Garthoff, keramiek en een aantal kunstenaars van Galerie Wij uit Groenlo.

De exposities zijn tot 7 juli te bezichtigen in de gangen van het SKB. U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen. De poligangen zijn op werkdagen toegankelijk van 8.30 tot 17.00 uur. De werken in de centrale gang en de vitrines zijn iedere dag te bekijken.


Mozaïekwerk en abstracte werken in de gangen van het SKB

Nieuws van de kunstcommissie

Mozaïekwerk en abstracte werken in de gangen van het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In juni en augustus exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de vitrines.

Lees verder...

Exposities SKB

maart en april

Exposities SKB

In de loop van het jaar exposeren er een aantal regionale kunstenaars in het SKB. In de periode begin maart tot en met begin mei 2017 zijn de werken van een aantal leden van Galerie Wij uit Groenlo te bezichtigen in de centrale hal. Marlies Bruinsma en Anny Scharenborg exposeren met schilderijen, Nantko Bosscher exposeert met houtdraaiwerk en Marietje Hoochantink met spekstenen beelden.

Lees verder...

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
16 jun 2017

Coschap van het Jaar Verkiezing

Op woensdag 14 juni werd door de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad weer de jaarlijkse ‘Coschap van het Jaar Verkiezing’ gehouden. Bij deze verkiezingen werden de beste c..


31 mei 2017

Wereld Niet Roken Dag

Vandaag, 31 mei, is het Wereld Niet Roken Dag. In 1987 werd deze dag in het leven geroepen door de World Health Organization om meer aandacht te vragen voor de gevaren van roken. Rookt u nog? En ..


Blog icon Blog
Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit
01-05-2017

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit

Vanaf vandaag wordt de tweede editie van ons magazine, ‘Welkom in ons ziekenhuis’, wordt uitgedeeld op de verpleegafdelingen en ligt in de wachtkamers van de poliklinieken. In deze editie leest u o.a. over...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap