• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Huidige exposities


Nieuwe exposities in het SKB

Juli en augustus

Nieuwe exposities in het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In juli en augustus exposeren diverse kunstenaars hun werk in de gangen van het ziekenhuis.

Centrale gang
In de centrale gang exposeert Anita Woestenenk haar kleurrijke schilderijen. Anita is autodidact   en schildert het liefst op sloophout. “Duurzaam, maar ook omdat het hout zelf zijn eigen verhaal toevoegt,” aldus Anita. Het werken op hout brengt haar tot rust, maakt de wereld op dat moment zo klein als het paneel en haarzelf. “Voor mij is het het mooiste als degene die het schilderij uiteindelijk ophangt, hierin ook een eigen werkelijkheid kan creëren.”

Poligangen
In poligang 2b exposeert Rowena Peters. Ze komt uit Vorden en heeft al eerder in het ziekenhuis geëxposeerd. Rowena heeft een grote passie voor schilderen en kunst. Haar stijl beweegt zich tussen realisme en het abstractere werk met paletmes. In haar werk is de liefde voor mens en dier te zien.

In de poligangen 3 en 8 hangen schilderijen van Ria Wiendels. Momenteel werkt ze voornamelijk met acryl en past ze verschillende technieken toe. Ria heeft in de loop der jaren een eigen stijl ontwikkeld. Ze maakt voornamelijk abstracte schilderijen waarbij ze de kleur kiest op basis van haar gevoel. Inspiratie haalt ze uit alledaagse dingen: de skyline van een vakantiestad, een bomenrand in de zon.

Vitrines

De vitrines in de centrale gang zijn respectievelijk ingericht door leden van Galerie Wij uit Groenlo.

De exposities zijn tot 7 september te bezichtigen in de gangen van het SKB. U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen.


Exposities regionale kunstenaars in het SKB

mei en juni 2017

Exposities regionale kunstenaars in het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In mei en juni exposeren diverse kunstenaars hun werk in de gangen van het ziekenhuis.

Lees verder...

Mozaïekwerk en abstracte werken in de gangen van het SKB

Nieuws van de kunstcommissie

Mozaïekwerk en abstracte werken in de gangen van het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In juni en augustus exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de vitrines.

Lees verder...

Exposities SKB

maart en april

Exposities SKB

In de loop van het jaar exposeren er een aantal regionale kunstenaars in het SKB. In de periode begin maart tot en met begin mei 2017 zijn de werken van een aantal leden van Galerie Wij uit Groenlo te bezichtigen in de centrale hal. Marlies Bruinsma en Anny Scharenborg exposeren met schilderijen, Nantko Bosscher exposeert met houtdraaiwerk en Marietje Hoochantink met spekstenen beelden.

Lees verder...

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
17 aug 2017

Ik zorg voor...

Lees hier het interview met een vrijwilliger van de parkeerservice.


14 aug 2017

De behandeling van een beroerte (CVA)

Als er sprake is van een beroerte dan gaat er iets mis met de bloedvoorziening van de hersenen. Een deel van de hersenen krijgt op dat moment voor korte of langere tijd geen zuurstof meer. Dit veroorz..


Blog icon Blog
SKB legt uit
11-08-2017

SKB legt uit

Donderdag 21 september organiseren we onder de naam 'SKB legt uit' een informatieavond over 'omgaan met hartfalen.' Hartfalen is een ernstige ziekte met veel gevolgen voor de patiënt en diens naasten. In...

Het derde patiëntenmagazine is uit
26-07-2017

Het derde patiëntenmagazine is uit

De derde editie van het magazine, ‘Welkom in ons ziekenhuis’, ligt vanaf maandag 31 juli op de verpleegafdelingen en in de wachtkamers van de poliklinieken. In deze editie leest u o.a. over de risico's van...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap