• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Elke ervaring telt en verdient onze aandacht

Afdeling D2 wint Gastvrijheidsaward

Het verblijf in het ziekenhuis moet voor patiënten en bezoekers zo aangenaam mogelijk zijn, zodat ze met een positieve ervaring het ziekenhuis weer verlaten. De eerste indruk is hierbij erg belangrijk. Zijn de medewerkers vriendelijk, ziet het er opgeruimd uit, zomaar een paar dingen. Natuurlijk doen we met z’n allen ons best de gastvrijheid steeds verder te verbeteren. Ziekenhuisbreed, maar ook iedere afdeling en polikliniek is hiermee bezig.

Dat gastvrijheid niet veel hoeft te kosten bewijzen de medewerkers van afdeling D2 met hun kaartje ‘Elke ervaring telt en verdient onze aandacht’. Ze hebben daarmee de Gastvrijheidsaward  gewonnen.

Gastvrij, kleine moeite, groot plezier
De afdeling heeft iets ontwikkeld waarmee iedereen wordt bereikt: patiënten, familie maar ook alle zorgverleners. Dit is het kaartje ‘Elke ervaring telt en verdient onze aandacht’ geworden.

Iedere patiënt ontvangt dit kaartje bij zijn opname. Tijdens het verblijf kunnen patiënten of de familie op de achterkant hun ervaringen opschrijven, zowel positieve als negatieve. Als patiënten naar huis gaan, leveren ze het kaartje in het bij het secretariaat. Als dank ontvangen ze dan een kleiner kaartje met daarop dezelfde tekst en op de achterzijde ‘Bedankt voor uw reactie’. De medewerkers van de afdeling nemen de reacties door en indien nodig treffen zij maatregelen.
Het is bedoeling dat de ingeleverde kaartjes op de muur in de toilet hangen, zodat iedereen kan lezen hoe patiënten onze zorg ervaren.

Aurelia Elsinghorst, secretaresse van D2 vertelt: "Gastvrij zijn is niet moeilijk, maar zit ‘m vooral in de kleine dingen. De eerste indruk van gasten wordt bepaald in de eerste 7 seconden. Wees daarom vriendelijk en alert. Zie je een patiënt de lift uitkomen en zoekend rondkijken, loop dan even naar hem of haar toe en vraag of je kunt helpen. Het is een kleine moeite, maar levert wel heel veel op.”

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
20 okt 2017

Symposium Duik in je buik

Op donderdag 26 oktober organiseren de ketenpartners van het netwerk Wondzorg het symposium Duik in je buik. De belangstelling voor het symposium is enorm. Daarom bieden we iedereen die geïnteres..


11 okt 2017

SKB, Seniorvriendelijk ziekenhuis

Voor de tweede keer heeft ons ziekenhuis het keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis ontvangen. Wij zijn trots op onze medewerkers en vrijwilligers. Iedere dag staan zij klaar om de best mogelijk zorg e..


Blog icon Blog
SKB legt uit: Oogaandoeningen
20-10-2017

SKB legt uit: Oogaandoeningen

Donderdag 16 november organiseert Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk wederom een informatieavond onder de noemer ‘SKB legt uit’. Deze keer is het onderwerp...

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB
19-10-2017

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB

Stipt om 09.00 uur donderdagochtend staan Damla, Ömer, Lopke en Ibrahim klaar om de handen uit de mouwen te steken. Samen met hun begeleidster Caroline zorgen zij ervoor dat de openbare ruimtes van het SKB er...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap