• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Elke ervaring telt en verdient onze aandacht

Afdeling D2 wint Gastvrijheidsaward

Het verblijf in het ziekenhuis moet voor patiënten en bezoekers zo aangenaam mogelijk zijn, zodat ze met een positieve ervaring het ziekenhuis weer verlaten. De eerste indruk is hierbij erg belangrijk. Zijn de medewerkers vriendelijk, ziet het er opgeruimd uit, zomaar een paar dingen. Natuurlijk doen we met z’n allen ons best de gastvrijheid steeds verder te verbeteren. Ziekenhuisbreed, maar ook iedere afdeling en polikliniek is hiermee bezig.

Dat gastvrijheid niet veel hoeft te kosten bewijzen de medewerkers van afdeling D2 met hun kaartje ‘Elke ervaring telt en verdient onze aandacht’. Ze hebben daarmee de Gastvrijheidsaward  gewonnen.

Gastvrij, kleine moeite, groot plezier
De afdeling heeft iets ontwikkeld waarmee iedereen wordt bereikt: patiënten, familie maar ook alle zorgverleners. Dit is het kaartje ‘Elke ervaring telt en verdient onze aandacht’ geworden.

Iedere patiënt ontvangt dit kaartje bij zijn opname. Tijdens het verblijf kunnen patiënten of de familie op de achterkant hun ervaringen opschrijven, zowel positieve als negatieve. Als patiënten naar huis gaan, leveren ze het kaartje in het bij het secretariaat. Als dank ontvangen ze dan een kleiner kaartje met daarop dezelfde tekst en op de achterzijde ‘Bedankt voor uw reactie’. De medewerkers van de afdeling nemen de reacties door en indien nodig treffen zij maatregelen.
Het is bedoeling dat de ingeleverde kaartjes op de muur in de toilet hangen, zodat iedereen kan lezen hoe patiënten onze zorg ervaren.

Aurelia Elsinghorst, secretaresse van D2 vertelt: "Gastvrij zijn is niet moeilijk, maar zit ‘m vooral in de kleine dingen. De eerste indruk van gasten wordt bepaald in de eerste 7 seconden. Wees daarom vriendelijk en alert. Zie je een patiënt de lift uitkomen en zoekend rondkijken, loop dan even naar hem of haar toe en vraag of je kunt helpen. Het is een kleine moeite, maar levert wel heel veel op.”

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
16 jun 2017

Coschap van het Jaar Verkiezing

Op woensdag 14 juni werd door de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad weer de jaarlijkse ‘Coschap van het Jaar Verkiezing’ gehouden. Bij deze verkiezingen werden de beste c..


31 mei 2017

Wereld Niet Roken Dag

Vandaag, 31 mei, is het Wereld Niet Roken Dag. In 1987 werd deze dag in het leven geroepen door de World Health Organization om meer aandacht te vragen voor de gevaren van roken. Rookt u nog? En ..


Blog icon Blog
Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit
01-05-2017

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit

Vanaf vandaag wordt de tweede editie van ons magazine, ‘Welkom in ons ziekenhuis’, wordt uitgedeeld op de verpleegafdelingen en ligt in de wachtkamers van de poliklinieken. In deze editie leest u o.a. over...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap