• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Elke ervaring telt en verdient onze aandacht

Afdeling D2 wint Gastvrijheidsaward

Het verblijf in het ziekenhuis moet voor patiënten en bezoekers zo aangenaam mogelijk zijn, zodat ze met een positieve ervaring het ziekenhuis weer verlaten. De eerste indruk is hierbij erg belangrijk. Zijn de medewerkers vriendelijk, ziet het er opgeruimd uit, zomaar een paar dingen. Natuurlijk doen we met z’n allen ons best de gastvrijheid steeds verder te verbeteren. Ziekenhuisbreed, maar ook iedere afdeling en polikliniek is hiermee bezig.

Dat gastvrijheid niet veel hoeft te kosten bewijzen de medewerkers van afdeling D2 met hun kaartje ‘Elke ervaring telt en verdient onze aandacht’. Ze hebben daarmee de Gastvrijheidsaward  gewonnen.

Gastvrij, kleine moeite, groot plezier
De afdeling heeft iets ontwikkeld waarmee iedereen wordt bereikt: patiënten, familie maar ook alle zorgverleners. Dit is het kaartje ‘Elke ervaring telt en verdient onze aandacht’ geworden.

Iedere patiënt ontvangt dit kaartje bij zijn opname. Tijdens het verblijf kunnen patiënten of de familie op de achterkant hun ervaringen opschrijven, zowel positieve als negatieve. Als patiënten naar huis gaan, leveren ze het kaartje in het bij het secretariaat. Als dank ontvangen ze dan een kleiner kaartje met daarop dezelfde tekst en op de achterzijde ‘Bedankt voor uw reactie’. De medewerkers van de afdeling nemen de reacties door en indien nodig treffen zij maatregelen.
Het is bedoeling dat de ingeleverde kaartjes op de muur in de toilet hangen, zodat iedereen kan lezen hoe patiënten onze zorg ervaren.

Aurelia Elsinghorst, secretaresse van D2 vertelt: "Gastvrij zijn is niet moeilijk, maar zit ‘m vooral in de kleine dingen. De eerste indruk van gasten wordt bepaald in de eerste 7 seconden. Wees daarom vriendelijk en alert. Zie je een patiënt de lift uitkomen en zoekend rondkijken, loop dan even naar hem of haar toe en vraag of je kunt helpen. Het is een kleine moeite, maar levert wel heel veel op.”

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
08 feb 2018

Ik Pas: zet uw alcoholgebruik 40 dagen ‘op pauze’

Wilt u vaker nee zeggen tegen een glas bier of wijn? Zet uw alcoholconsumptie dan 30 of 40 dagen op pauze en doe mee met ‘Ik Pas’. De landelijke actie start op 14 februari en aanmelden kan..


22 dec 2017

Bert Kleinlugtenbeld, lid Raad van Bestuur, verlaat Santiz

De Raad van Toezicht van Santiz, de fusieorganisatie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem, heeft kennis genomen van het aanstaande vertre..


Blog icon Blog
17 maart: Open Dag!
15-02-2018

17 maart: Open Dag!

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koning Beatrix (SKB), houdt op zaterdag 17 maart een Open Dag. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van het ziekenhuis. De Open Dag is een laagdrempelige...

Huidige expositie
15-01-2018

Huidige expositie

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In januari en februari exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services