• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

C1 -Verpleegafdeling Cardio, Long, Neurologie

De afdeling telt 48 bedden, verdeeld over 3 units met elk 16 bedden. Iedere unit heeft drie 4-persoonskamers, een 2-persoonskamer en twee 1-persoonskamers.  Op de afdeling bevindt zich ook de Ziekenhuis Stroke-unit (ZSU).

De verpleegafdeling C1 is bereikbaar op telefoonnummer 0543 54 45 25. In principe kunt u ons altijd bellen maar gezien onze werkzaamheden vragen wij u (wanneer dit kan) niet te bellen vóór 10.00 uur. Wanneer u de nachtdienst graag nog even wil spreken, is deze bereikbaar tussen 7.00 en 7.15 uur (wanneer er geen sprake is van spoed. Bij spoed uiteraard de gehele nacht bereikbaar).

Opname
Bij opname vraagt de verpleegkundige naar een eerste en tweede contactpersoon; enerzijds is dit om een aanspreekpunt te hebben tot wie wij ons kunnen richten bij bijzonderheden, anderzijds is dit om uw privacy te waarborgen. De afspraak is dat wij alleen medische informatie verstrekken aan de eerste contactpersoon, deze wordt ook gebeld bij bijzonderheden en calamiteiten. Bezoekers die vragen naar de toestand van de patiënt verwijzen we door naar de eerste contactpersoon, dit geldt dus ook voor broers/zussen/kinderen/buren etc. De gegevens van de tweede contactpersoon gebruiken we alleen wanneer de eerste contactpersoon niet aanwezig of onbereikbaar is.

Lees hier meer over de bezoektijden.

 

Op de afdeling houden specialisten en verpleegkundigen uw gegevens op twee manieren bij:

  •   De arts schrijft zijn/haar bevindingen op in de medische status, deze status blijft na opname bewaard en opgeslagen in het archief.
  •   De verpleegkundige en betrokken disciplines houden hun bevindingen bij in het verpleegkundig dossier. Hierin noteert de verpleegkundige onder andere de afspraken die de arts maakt, samenvattingen van gesprekken met de arts, afspraken  met de familie en andere bijzonderheden. 

 
De patiënt heeft te allen tijde het recht zijn/haar verpleegkundig dossier in te zien. Voor het inzien van de medische status is toestemming van de arts nodig. Bij opname ontvangt u de folder “Rechten en plichten van de patiënt” waarin de wettelijke voorschriften zijn opgenomen. Heeft u deze niet ontvangen, dan kunt u deze opvragen bij de verpleging.

Zowel artsen als verpleegkundigen en betrokken disciplines hebben een beroepsgeheim. Dit betekent dus dat zij geen informatie mogen verstrekken over uw opname en situatie aan derden.

 

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
20 okt 2017

Symposium Duik in je buik

Op donderdag 26 oktober organiseren de ketenpartners van het netwerk Wondzorg het symposium Duik in je buik. De belangstelling voor het symposium is enorm. Daarom bieden we iedereen die geïnteres..


11 okt 2017

SKB, Seniorvriendelijk ziekenhuis

Voor de tweede keer heeft ons ziekenhuis het keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis ontvangen. Wij zijn trots op onze medewerkers en vrijwilligers. Iedere dag staan zij klaar om de best mogelijk zorg e..


Blog icon Blog
SKB legt uit: Oogaandoeningen
20-10-2017

SKB legt uit: Oogaandoeningen

Donderdag 16 november organiseert Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk wederom een informatieavond onder de noemer ‘SKB legt uit’. Deze keer is het onderwerp...

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB
19-10-2017

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB

Stipt om 09.00 uur donderdagochtend staan Damla, Ömer, Lopke en Ibrahim klaar om de handen uit de mouwen te steken. Samen met hun begeleidster Caroline zorgen zij ervoor dat de openbare ruimtes van het SKB er...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap