• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

C1 -Verpleegafdeling Cardio, Long, Neurologie

De afdeling telt 48 bedden, verdeeld over 3 units met elk 16 bedden. Iedere unit heeft drie 4-persoonskamers, een 2-persoonskamer en twee 1-persoonskamers.  Op de afdeling bevindt zich ook de Ziekenhuis Stroke-unit (ZSU).

De verpleegafdeling C1 is bereikbaar op telefoonnummer 0543 54 45 25. In principe kunt u ons altijd bellen maar gezien onze werkzaamheden vragen wij u (wanneer dit kan) niet te bellen vóór 10.00 uur. Wanneer u de nachtdienst graag nog even wil spreken, is deze bereikbaar tussen 7.00 en 7.15 uur (wanneer er geen sprake is van spoed. Bij spoed uiteraard de gehele nacht bereikbaar).

Opname
Bij opname vraagt de verpleegkundige naar een eerste en tweede contactpersoon; enerzijds is dit om een aanspreekpunt te hebben tot wie wij ons kunnen richten bij bijzonderheden, anderzijds is dit om uw privacy te waarborgen. De afspraak is dat wij alleen medische informatie verstrekken aan de eerste contactpersoon, deze wordt ook gebeld bij bijzonderheden en calamiteiten. Bezoekers die vragen naar de toestand van de patiënt verwijzen we door naar de eerste contactpersoon, dit geldt dus ook voor broers/zussen/kinderen/buren etc. De gegevens van de tweede contactpersoon gebruiken we alleen wanneer de eerste contactpersoon niet aanwezig of onbereikbaar is.

Lees hier meer over de bezoektijden.

 

Op de afdeling houden specialisten en verpleegkundigen uw gegevens op twee manieren bij:

  •   De arts schrijft zijn/haar bevindingen op in de medische status, deze status blijft na opname bewaard en opgeslagen in het archief.
  •   De verpleegkundige en betrokken disciplines houden hun bevindingen bij in het verpleegkundig dossier. Hierin noteert de verpleegkundige onder andere de afspraken die de arts maakt, samenvattingen van gesprekken met de arts, afspraken  met de familie en andere bijzonderheden. 

 
De patiënt heeft te allen tijde het recht zijn/haar verpleegkundig dossier in te zien. Voor het inzien van de medische status is toestemming van de arts nodig. Bij opname ontvangt u de folder “Rechten en plichten van de patiënt” waarin de wettelijke voorschriften zijn opgenomen. Heeft u deze niet ontvangen, dan kunt u deze opvragen bij de verpleging.

Zowel artsen als verpleegkundigen en betrokken disciplines hebben een beroepsgeheim. Dit betekent dus dat zij geen informatie mogen verstrekken over uw opname en situatie aan derden.

 

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
16 jun 2017

Coschap van het Jaar Verkiezing

Op woensdag 14 juni werd door de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad weer de jaarlijkse ‘Coschap van het Jaar Verkiezing’ gehouden. Bij deze verkiezingen werden de beste c..


31 mei 2017

Wereld Niet Roken Dag

Vandaag, 31 mei, is het Wereld Niet Roken Dag. In 1987 werd deze dag in het leven geroepen door de World Health Organization om meer aandacht te vragen voor de gevaren van roken. Rookt u nog? En ..


Blog icon Blog
Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit
01-05-2017

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit

Vanaf vandaag wordt de tweede editie van ons magazine, ‘Welkom in ons ziekenhuis’, wordt uitgedeeld op de verpleegafdelingen en ligt in de wachtkamers van de poliklinieken. In deze editie leest u o.a. over...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap