• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Huidige expositie

Huidige expositie

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In januari en februari exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de vitrines.

 

Centrale gang
In de centrale gang exposeert Gerda Hüsken haar werk. Haar expositie bestaat uit realistische kunstwerken, waaronder portretten van mensen en dieren. De schilderijen zijn voornamelijk met aquarelverf gemaakt, de moeilijkste vorm van fijnschilderen. “Elk schilderij is een uitdaging om te maken, het resultaat geeft uiteindelijk veel voldoening,” aldus Gerda. Al op jonge leeftijd kwam het talent van Gerda aan het licht. Ze heeft zich autodidact ontwikkeld en op zestienjarige leeftijd kreeg ze al haar eerste opdrachten. De werken nodigen uit even stil te blijven staan en er goed naar te kijken. Eén van haar laatste werken is een tafereel van een slipjacht die in november jl. in de omgeving van Vorden werd gehouden. De basis voor dit schilderij was een foto uit de krant. Haar werk is ook te zien in de linkergang van poligang 2b.


Poligangen
In poligang 2b, rechtergang, is onder meer de fotoserie Frozen Structures (by nature) van Marieke de Boer te zien. “Schoonheid zit ook in kleine dingen. Er zijn veel prachtige kleine zaken of voorwerpen in de natuur waar mensen soms zomaar aan voorbij gaan. Denk dan aan het prachtige licht, de verschillende vormen, kleuren en structuren. Veel mensen hebben haast, haast, haast en vergeten soms te kijken en te genieten van al het moois dat de natuur ons biedt,” aldus Marieke. Met deze fotoserie wil ze de schoonheid laten zien die vaak heel dicht bij ons is en ze hoopt dat de kijker zich hierna meer bewust is van de wonderlijke wereld om ons heen en er meer van zal gaan genieten. Net zoals zij dat zelf doet!

Iets verderop in de gang hangen werken van Yvonne Verheijen en Henk van der Meer. Ze schildert zowel realistisch als abstract en gebruikt daarbij verschillende materialen en technieken. Al jaren volgt ze schilderlessen bij Henk van der Meer. Henk schildert al sinds zijn jeugd. Hij is autodidact en heeft in de loop der jaren zijn technieken steeds verder verfijnd. Zijn eigen werk is zeer gedetailleerd en doet denken aan schilderijen uit de 17e eeuw.


Poligangen 3 en 8
 Het Haarts Fotocollectief is een jonge fotoclub. De club bestaat uit gevorderde en iets minder gevorderde fotografen. Ze hebben een gezamenlijke passie, namelijk het maken van mooie foto’s. De leden komen eens in de twee weken bij elkaar. Samen meteen professionele fotograaf bespreken zij elkaars foto’s. Het resultaat is te zien in de poligangen 3 en 8.


Vitrines
De eerste vitrine is gevuld door Iet Pothof met keramiek. “De term keramiek is in feite een verzamelnaam voor alle producten die van klei worden gebakken. Werken met klei is oneindig. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt,” aldus Iet. Ze doet veel inspiratie op in het dagelijkse leven, de dingen die ze meemaakt en de dingen die ze om zich heen ziet. “Kijken naar kunst van anderen werkt voor mij altijd stimulerend. En ik ga nog altijd naar cursus, want je raakt nooit uitgeleerd.”

In de tweede en derde vitrine exposeert Loes Zweerink met speksteen. Ze is in 2014 begonnen met beeldhouden en ontwerpt haar beelden vanuit haar eigen inspiratie.Uw reactie op "Huidige expositie"

Uw naam wordt zichtbaar bij de blogreactie.
Alle reacties worden eerst door SKB Winterswijk gecontroleerd voordat deze op de website zichtbaar worden.

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
08 feb 2018

Ik Pas: zet uw alcoholgebruik 40 dagen ‘op pauze’

Wilt u vaker nee zeggen tegen een glas bier of wijn? Zet uw alcoholconsumptie dan 30 of 40 dagen op pauze en doe mee met ‘Ik Pas’. De landelijke actie start op 14 februari en aanmelden kan..


22 dec 2017

Bert Kleinlugtenbeld, lid Raad van Bestuur, verlaat Santiz

De Raad van Toezicht van Santiz, de fusieorganisatie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem, heeft kennis genomen van het aanstaande vertre..


Blog icon Blog
SKB legt uit: alles over de overgang
15-02-2018

SKB legt uit: alles over de overgang

De menopauze (of overgang) is geen ziekte. Maar vrouwen kunnen zich er wel ziek door voelen. De overgang duurt gemiddeld tien jaar en is een belangrijke fase in het leven van een vrouw. Goede informatie en deskundige...

17 maart: Open Dag!
15-02-2018

17 maart: Open Dag!

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koning Beatrix (SKB), houdt op zaterdag 17 maart een Open Dag. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van het ziekenhuis. De Open Dag is een laagdrempelige...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services