• Home
 • Mijn SKB
 • SKBaby
 • Print
 • contact

Bezoek aan een patiënt in het ziekenhuis

Komt u binnenkort op bezoek in het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw bezoek de digitale coronacheck.

Vermoedt u dat u dat u besmet bent met het coronavirus of bent u in de afgelopen 10 dagen in een land of gebied geweest waarvan het reisadvies tijdens uw verblijf code oranje of rood was en wilt u op bezoek? Dan mag u helaas niet naar het ziekenhuis komen.

Mag ik op bezoek komen in het ziekenhuis bij een patiënt zonder (verdenking van) corona?
Patiënten mogen maximaal één bezoeker per dag ontvangen. Het is niet mogelijk om met twee of meer bezoekers te komen. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het bezoek en tijdstip uitkomt. Houd tijdens uw bezoek altijd 1,5 meter afstand, ook in het bezoekersrestaurant en in de hal en gangen van het SKB. Zo zorgen we er samen voor dat het niet te druk wordt en we afstand kunnen houden.

Op deze regel gelden een aantal uitzonderingen:

 • Kinderen jonger dan 18 jaar mogen met een volwassene mee op bezoek. Per bezoek mag er één kind mee. 
 • Bij bezoek aan de verpleegafdeling Kindergeneeskunde geldt:
  • Naast de ouders mag er nog één bezoeker per keer op bezoek komen.
  • Broertjes en zusjes zijn welkom vanaf de opnamedag. Als het hele gezin tegelijk komt, mogen er op dat moment geen andere bezoekers aanwezig zijn.
  • Early bird fotografen zijn welkom.


Mag ik op bezoek bij een patiënt met (een verdenking van) corona?
Patiënten met (een verdenking van) corona mogen maximaal één bezoeker per dag ontvangen. Het is niet mogelijk om met twee of meer bezoekers te komen. Overlegt u van tevoren met de patiënt of contactpersoon van de patiënt of het bezoek en tijdstip uitkomt.

Op deze regel gelden drie uitzonderingen:

 • Op de kraamafdeling, verloskamers en verpleegafdeling Gynaecologie: bij (kraam)vrouwen) met (verderking van) corona zijn de partner én één bezoeker per dag welkom. Bij (kraam)vrouwen met corona die één nacht of langer moeten blijven, mogen de eigen kinderen één keer per dag onder begeleiding van de partner op bezoek komen. Lees meer over de coronamaatregelen bij bevallen in het SKB.
 • Op de verpleegafdeling Kindergeneeskunde: bij kinderen met (verdenking van) corona mogen beide ouders op bezoek komen. Eén ouder kan blijven slapen. Ouders krijgen een chirurgisch mondneusmasker bij binnenkomst. Eenmaal in de kamer (isolatie), kan de ouder ervoor kiezen om het masker af te zetten. Buiten de kamer heeft de ouder het masker op.
 • Terminale patiënten met corona mogen maximaal vijf bezoekers ontvangen. Niet meer dan drie bezoekers mogen tegelijk naar binnen. De eerste contactpersoon van de patiënt bepaalt welke vijf mensen dit zijn.


Wanneer mag ik niet naar het ziekenhuis komen voor bezoek?
Komt u binnenkort op bezoek in het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw bezoek de digitale coronacheck om te kijken of u mag komen. Heeft u klachten of bent u in de afgelopen 14 dagen in een land of gebied geweest waarvan het reisadvies tijdens uw verblijf code oranje of rood was? Dan mag u helaas niet naar het ziekenhuis komen.

Kan ik gebruik maken van het bezoekersrestaurant?
Het bezoekersrestaurant is geopend als afhaalservice. Dit betekent dat er wel eten en drinken besteld kan worden, maar dit niet in het restaurant genuttigd kan worden. De zitplaatsen in het bezoekersrestaurant zijn niet beschikbaar en de extra zitplaatsen in de centrale hal zijn ingericht als extra wachtruimte voor patiënten met een afspraak bij de polikliniek. Het bezoekersrestaurant is van maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 11.30 tot 18.00 uur. We vragen u vriendelijk om de consumptie op te eten of drinken in uw auto of buiten het ziekenhuisterrein.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services