Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Bezoek aan een patiënt in het ziekenhuis

Komt u binnenkort op bezoek in het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw bezoek de digitale coronacheck.

Mag ik op bezoek komen in het ziekenhuis bij een patiënt zonder (verdenking van) corona?
De regel is één bezoeker per persoon per dag. Dit hoeft niet elke dag dezelfde persoon te zijn. Op de verpleegafdelingen geldt dat een bezoeker maximaal 3 uur aaneengesloten mag blijven. Houd tijdens uw bezoek altijd 1,5 meter afstand.

Mag ik op bezoek bij een patiënt met (verdenking van) corona?
Nee, dat mag helaas niet. Deze patiënten mogen geen bezoek ontvangen. Wij realiseren ons dat dit een zware maatregel is maar dit is nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. U kunt uiteraard wel contact hebben via telefoon of videobellen.

Op deze regel gelden drie uitzonderingen:

  • Bij kraamvrouwen met corona mag de partner op bezoek komen.
  • Bij kinderen met corona mag één ouder per dag op bezoek komen.
  • Terminale patiënten met corona mogen maximaal vijf bezoekers ontvangen. Niet meer dan drie bezoekers mogen tegelijk naar binnen. De eerste contactpersoon van de patiënt bepaalt welke vijf mensen dit zijn.

Wanneer mag ik niet naar het ziekenhuis komen voor bezoek?
Komt u binnenkort op bezoek in het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw bezoek de digitale coronacheck om te kijken of u mag komen. Heeft u klachten? Dan mag u helaas niet naar het ziekenhuis komen.

Mag ik broertjes en zusjes meenemen naar de kinderafdeling en de kraamafdeling?
Nee, hier kunnen we helaas geen uitzondering voor maken. Ook hier geldt de regel maximaal 1 bezoeker per persoon per dag.

Kan ik gebruik maken van het bezoekersrestaurant?
Sinds 12 mei is ons bezoekers ingericht als afhaalservice. We hebben uiteraard maatregelen getroffen, zoals een speciale looproute, zodat bezoekers voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Gaat u op bezoek op de verpleegafdeling? Dan mag u uw consumptie meenemen naar die afdeling. Zo niet, dan vragen we u vriendelijk om uw consumptie op te eten/drinken in uw auto of buiten het ziekenhuisterrein. Zo zorgen we er met elkaar voor dat er zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in het ziekenhuis zijn en dus de kans op besmetting kleiner is. Ons bezoekersrestaurant is van maandag t/m vrijdag open van 9.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.30 tot 15.00 uur.

 

 

 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services