Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Informatieavond bloeddonoren diabetesonderzoek

woensdag 13 februari 2019

Help diabeteszorg wereldwijd verbeteren: geef u op als bloeddonor

Wilt u als diabetespatiënt de zorg rondom diabetes wereldwijd helpen verbeteren? Geef u op als bloeddonor en doe mee aan een groot wetenschappelijk onderzoek dat in het SKB Winterswijk zijn thuisbasis heeft. Op woensdag 13 februari 2019 organiseert het SKB een informatieavond over het onderzoek.

Wat houdt deelname aan dit onderzoek in?
Eén keer per jaar vragen we u bloed te doneren. Dat bloed gaat anoniem naar 4000 laboratoria in de wereld. Daarmee onderzoekt dr. Cas Weykamp van het MCA Laboratorium de wereldwijde betrouwbaarheid van de HbA1c test. Hij vergelijkt de resultaten van alle 4000 laboratoria, waardoor de nauwkeurigheid van de HbA1c resultaten wordt verbeterd. HbA1c geeft de gemiddelde bloedsuikerwaarde over enkele maanden weer. Betere testen betekent betere diagnoses en een betere instelling van de insuline toediening. Daarmee verbetert de zorg voor alle diabetespatiënten wereldwijd. 

Informatieavond
Op woensdag 13 februari 2019 organiseert het SKB een informatieavond over het onderzoek. De avond start om 19.00 uur met een inleiding door Cas Weykamp in het auditorium van het ziekenhuis. U hoort meer over het onderzoek en hoe dit in z’n werk gaat. Daarna is er de mogelijkheid voor een rondleiding in het Laboratorium van het SKB en kunt u  met eigen ogen zien hoe het HbA1c wordt gemeten. 

Wilt u bijdragen aan betere diabeteszorg?
Wilt u zich alvast opgeven als donor of meer weten over dit onderzoek? Neem dan contact op met Marieke te Winkel via (0543) 544 774 of via bloeddonatie@skbwinterswijk.nl.

Het evenement Informatieavond bloeddonoren diabetesonderzoek vindt plaats op:
Van: woensdag 13 februari 2019 19:00
Tot: woensdag 13 februari 2019 20:30

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services