• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Afspraken in het ziekenhuis

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Doe dan eerst de digitale coronacheck.

Ik kom dagelijks of meerdere keren per week naar het ziekenhuis. Moet ik de coronacheck elke keer invullen?
Ja, wij vragen iedereen die naar het ziekenhuis komt de coronacheck in te vullen. Ook als u vaker komt. De situatie kan namelijk op een andere dag anders zijn. Dit doen wij om een veilige omgeving te bieden aan onze patiënten én onze medewerkers. Wij vragen een paar minuten van uw tijd voor het invullen. Heeft u dit thuis gedaan? Dan kunt u snel doorlopen en hoeft u niet of nauwelijks te wachten bij de ingang.

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis, maar ik (of mijn begeleider) heb klachten. Wat moet ik doen?
Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan. Daarnaast kunt u zich laten testen bij de GGD. Als uw begeleider klachten heeft, mag hij of zij niet komen.

Gaat mijn afspraak door?
Spoedzorg, semi-spoedzorg en oncologische behandelingen gaan zoals altijd door. Ook dagbehandelingen gaan door, zoals oogoperaties. Daarnaast blijven afspraken op de polikliniek ook zo veel mogelijk doorgaan. Als een afspraak helaas toch niet kan doorgaan, dan nemen wij contact met u op. U hoeft niet zelf te bellen of uw afspraak te annuleren.

U ontvangt bij uw afspraakbevestiging een informatiebrief met maatregelen die het SKB treft om het risico op verspreiding van het coronavirus te verlagen. Daarnaast ontvangt u een papieren vragenlijst om in te vullen. De vragenlijst kunt u ook online invullen via de digitale coronacheck. Wij vragen u om de vragenlijst binnen 24 uur voor uw afspraak of bezoek aan het ziekenhuis in te vullen en het advies van de vragenlijst goed door te lezen en mee te nemen naar het ziekenhuis. Als dat nodig is, wordt u gevraagd het advies te tonen.

Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan. Daarnaast kunt u zich laten testen bij de GGD. Als uw begeleider klachten heeft, mag hij of zij niet komen. Als u in de afgelopen 10 dagen in een land of gebied bent geweest waarvan het reisadvies tijdens uw verblijf code oranje of rood was, vragen wij u ook om contact op te nemen met de polikliniek.

Ik moet geopereerd worden. Wanneer hoor ik of mijn operatie door gaat?
Zoals op dinsdag 22 december door de overheid is aangekondigd, schalen ziekenhuizen in heel Nederland operaties af. Ook wij zijn genoodzaakt om een aantal operaties te verplaatsen naar een later moment. Het gaat om operaties die planbaar zijn en/of operaties waarvan het niet noodzakelijk is deze binnen zes weken uit te voeren. We nemen persoonlijk contact op met patiënten waarvan een operatie wordt uitgesteld. U hoeft dus niet zelf te bellen of contact met ons op te nemen.

U ontvangt bij uw afspraakbevestiging een informatiebrief met maatregelen die het SKB treft om het risico op verspreiding van het coronavirus te verlagen. Daarnaast ontvangt u een papieren vragenlijst om in te vullen. De vragenlijst kunt u ook online invullen via de digitale coronacheck. Wij vragen u om de vragenlijst binnen 24 uur voor uw afspraak of bezoek aan het ziekenhuis in te vullen en de ingevulde vragenlijst en uitslag mee te nemen naar het ziekenhuis.

Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus of bent u in de afgelopen 10 dagen in een land of gebied geweest waarvan het reisadvies tijdens uw verblijf code oranje of rood was en twijfelt u of uw afspraak kan doorgaan? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan. Daarnaast kunt u zich laten testen bij de GGD. Als uw begeleider klachten heeft, mag hij of zij niet komen.

Mijn kind wordt binnenkort geopereerd. Hoe kan ik mijn kind voorbereiden?
Als uw kind binnenkort wordt geopereerd en opgenomen in ons ziekenhuis, worden jullie eerst uitgenodigd voor het spreekuur van de anesthesist. Normaal gesproken gaat u daarna samen met uw kind naar de medisch pedagogisch zorgverlener (mpz) en een verpleegkundige van de kinder- en jongerenafdeling. U krijgt hier informatie over de operatie of behandeling, de opname en het verloop daarna. Dit heet een preoperatief spreekuur. Vanwege het coronavirus kan het preoperatief spreekuur niet doorgaan.

Bij het spreekuur gebruikt de verpleegkundige of medisch pedagogisch zorgverlener een fotoalbum. Dit fotoalbum staat op onze website zodat u uw kind alsnog kunt voorbereiden op de operatie en het verblijf. De verpleegkundige en medisch pedagogisch zorgverlener bereiden uw kind op de dag van de operatie natuurlijk ook voor op de operatie. Ze laten materialen zien die tijdens de operatie worden gebruikt en u en uw kind kunnen vragen stellen.

Ik wil mijn afspraak in het ziekenhuis verzetten. Wat moet ik doen?
Neemt u dan contact op met de polikliniek om uw afspraak te verzetten.

Hoeveel personen mag ik meenemen bij mijn afspraak in het ziekenhuis?
Wij vragen u om alleen naar uw afspraak in het ziekenhuis te komen en geen begeleider mee te nemen. Als u echt een begeleider nodig heeft, is dat wel toegestaan. U mag dan maximaal 1 begeleider meenemen als hij of zij geen klachten heeft.

 
 

 

 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services