Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Verpleegkundig specialist Cardiologie

Adelheid Kolkman

Verpleegkundig specialist Cardiologie: Adelheid Kolkman
Adelheid Kolkman is al sinds 2006 verpleegkundig specialist Cardiologie. Haar specialisaties zijn hartfalen en atriumfibrilleren. Voor patiënten met hartfalen werkt ze nauw samen met haar collega die gespecialiseerd is in hartfalen. Adelheid en haar collega zijn gemakkelijk toegankelijk voor patiënten en natuurlijk ook collega’s. Wekelijks hebben ze een multidisciplinair overleg over de afstemming van de zorg en behandeling voor iedere patiënt.

In de Atriumfibrillerenpolikliniek zien we patiënten met nieuw atriumfibrilleren volgens het concept van one-stop-shop. In een dagdeel vinden alle onderzoeken plaats en aan het eind van de morgen  bespreekt de cardioloog en de verpleegkundig specialist het behandelplan met de patiënt. Als verpleegkundig specialist heb ik vooral een belangrijke rol in de voorlichting en afstemming van de zorg voor de patiënt en ondersteuning bij de behandeling.

De verpleegkundig specialist vormt een brug tussen de patiënt en de cardioloog. Het is een uitdaging de functie van verpleegkundig specialist verder uit te bouwen en de zorg zo goed mogelijk af te stemmen op de patiënt. Ik ben laagdrempelig bereikbaar voor informatie en het beantwoorden van vragen. Afhankelijk van de aard en de oorzaak van het atriumfibrilleren vinden de vervolgcontroles bij de cardioloog of de verpleegkundig specialist plaats.

Adelheid Kolkman is te bereiken via telefoonnummer 0543 54 44 10.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services