• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Sportspreekuur

Het sportspreekuur is een gecombineerd spreekuur van een sportarts, trauma- of orthopedisch chirurg en een fysiotherapeut. Dit team houdt een gezamenlijk spreekuur, zodat ze sneller tot een betere diagnose en behandeling kunnen komen.

Het sportspreekuur is bedoeld voor patiënten die graag willen beginnen met sporten, het sporten weer willen oppakken, of last hebben van langdurige blessures. Met name bij sportblessures die verschillende oorzaken kunnen hebben (bijvoorbeeld een liesblessure), of waarbij de behandeling van verschillende specialisten nodig is, biedt het sportspreekuur een uitkomst. Dat kunnen zowel langdurige klachten zijn die onvoldoende herstellen; of acute klachten waarbij snelle beoordeling gewenst is. Daarnaast biedt het spreekuur de mogelijkheid om met korte wachttijden radiologisch onderzoek en/of operatieve behandelingen uit te voeren.

Verwijzing van de huisarts
Om een afspraak te maken voor het sportspreekuur heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Deze kan een verwijzing geven voor de sportarts (sportgeneeskunde) of voor de trauma- of orthopedisch chirurg tijdens het sportspreekuur.

Vergoeding door de zorgverzekering
Het sportspreekuur valt onder medisch specialistische zorg in de basisverzekering. Het consult van de fysiotherapeut wordt afzonderlijk in rekening gebracht. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering, kan dit extra kosten met zich meebrengen.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services