Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Verpleegkundig reumaconsulent

Een reumatische aandoening kan soms beperkingen opleveren in het dagelijks functioneren of uw thuissituatie. Als u instructies, informatie of advies nodig heeft kan de reumatoloog u doorverwijzen naar de verpleegkundig reumaconsulent. De reumaconsulenten in het SKB zijn Janny Houwers (BIG 79018165930) en Rudin Peters (BIG 49002069430). In het Slingeland Ziekenhuis werken Janny Houwers en Bianca Lourens.

Een reumaconsulent is een verpleegkundige die zich heeft gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een reumatische aandoening. De reumaconsulente doet bij bepaalde reumatische aandoeningen het lichamelijk onderzoek. Daarnaast houdt zij een scoringssysteem bij voor het meten van de ziekteactiviteit zoals bij Reumatoïde Artritis. Om de ziekteactiviteit goed in de gaten te houden zien de reumatoloog en de reumaconsulente u meestal om en om op het spreekuur.

Verder geeft de reumaconsulent begeleiding bij praktische, sociale en emotionele problemen. U kunt met vragen bij haar terecht, zij biedt steun en een luisterend oor wanneer u behoefte heeft om met een deskundige over de problemen te praten. De reumaconsulent werkt nauw samen met de reumatoloog en met andere hulpverleners, waaronder ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Ook heeft zij soms contacten buiten het ziekenhuis zoals huisartsen, thuiszorg, gemeenten en patiëntenorganisaties.

Afspraak maken
Bent u onder behandeling van de reumatoloog, dan kunt u in overleg met uw behandelend arts een afspraak maken voor het spreekuur van de verpleegkundig reumaconsulent via telefoonnummer 0543 - 54 42 38.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services