• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Meer over diëtetiek in het SKB

De diëtisten van het SKB werken op alle verpleegafdelingen en zijn daar onder andere bezig met het voorkomen of het verbeteren van een slechte voedingstoestand van de patiënten. Ook behandelen zij patiënten met bijvoorbeeld diabetes mellitus, nierziekten, maag-/darmklachten of slikproblemen. In het SKB wordt multidisciplinair gewerkt. Diëtisten werken samen met specialisten op het terrein van diabetes mellitus, neurologie, cardiologie, longziekten, chirurgie, oncologie en interne geneeskunde. 

Bent u opgenomen in het ziekenhuis dan kunt u afhankelijk van uw voedingstoestand, ziekte of behandeling te maken krijgen met een diëtiste. Uw behandelend specialist regelt de aanvraag. Mocht u tijdens uw opname problemen hebben met uw voeding dan kunt u ook via de verpleging een diëtiste in consult l vragen.

Als bij ontslag uit het ziekenhuis blijkt dat u nog begeleiding van een diëtist nodig heeft, dan zorgt de diëtist voor een overdracht naar een collega diëtist. De vergoeding van deze behandeling buiten het ziekenhuis wordt eventueel vergoed door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor uw polis.

Naast het werk op de verpleegafdelingen, hebben de diëtisten poliklinische spreekuren en werken zij op de DIG (dagbehandeling interne geneeskunde, route 8.4). Poliklinisch werken de diëtisten in het SKB uitsluitend op verwijzing van de specialisten in het ziekenhuis.

De diëtisten hebben spreekuur voor patiënten met diabetes mellitus, harfalen, COPD, patiënten in de hartrevalidatie en patiënten met een oncologische aandoening die behandeld worden met chemotherapie.

Als u op eigen initiatief een diëtist wil inschakelen of een verwijsbrief heeft van de huisarts, dan kunt u terecht bij een diëtist buiten het ziekenhuis. Voor diëtisten bij u in de buurt kunt u kijken op www.nvdietist.nl.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services