• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Behandelteam oncologie

Tijdens uw behandeling heeft u contact met verschillende zorgprofessionals, zoals medisch specialisten, verpleegkundigen, radiologen of diëtisten. Als het nodig is, betrekken wij andere zorgprofessionals, zoals een fysiotherapeut. Bovendien kunt u een beroep doen op een maatschappelijk werker of psycholoog als u dat wilt. Het behandelteam verschilt per kankersoort.

Medisch specialist
Tijdens uw behandeltraject kunt u verschillende medisch specialisten tegenkomen, zoals internisten, oncologen, hematologen, chirurgen en radiologen. Welke medisch specialisten u treft is afhankelijk van uw aandoening, het onderzoek en de behandeling. Uw hoofdbehandelaar is ook een medisch specialist en de eindverantwoordelijke voor uw zorg en behandeling.

Verpleegkundig specialisten
Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die een aanvullende opleiding heeft gevolgd binnen een bepaald vakgebied. Een verpleegkundig specialist ziet patiënten zelfstandig en neemt een aantal taken over van een medisch specialist.


Verpleegkundigen
De verpleegkundige is uw aanspreekpunt tijdens uw behandeling en is volledig op de hoogte van uw situatie. Hij of zij onderhoudt intensief contact met uw medisch specialist.


Diëtisten
Als dat nodig is, wordt de diëtiste regelmatig betrokken bij uw zorg tijdens de chemokuren. Zij geeft adviezen over welke voeding u het beste kunt nemen tijdens de chemotherapie en waarom het belangrijk is om bepaalde voeding wel of niet te nemen. Zij kan u ook tips geven bij misselijkheid en smaakverandering.

 
 

 

 
 
 
 
 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services