• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Patiëntenverenigingen

Borstkankervereniging Nederland
De Borstkankervereniging Nederland is een landelijke vereniging voor én door borstkankerpatiënten, mensen met erfelijke of familiaire aanleg en hun naasten. Bekijk voor meer informatie www.borstkanker.nl.

De Amazones
De Amazones is onderdeel van Borstkankervereniging Nederland. De website is speciaal voor jonge vrouwen die te maken hebben met borstkanker. Bekijk voor meer informatie www.de-amazones.nl.

Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker
De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. Ze zijn er niet alleen tijdens de behandeling voor het kind, maar ook daarna. Bekijk voor meer informatie www.vokk.nl.

Hematon
Hematon is de organisatie voor patiënten met bloed- of lymfeklierkanker en mensen die daarvoor een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Bekijk voor meer informatie www.hematon.nl.

Maag Lever Darm Stichting
De Maag Lever Darm Stichting zet zich in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Bekijk voor meer informatie www.mlds.nl.

Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties
Op deze website vindt u als werkgever meer informatie over kanker en werk, om uw medewerker met kanker beter te kunnen begeleiden. Bekijk voor meer informatie www.nfk.nl.

Prostaatkankerstichting
Prostaatkankerstichting is de patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker en hun naasten. Ze bieden lotgenotencontact, voorlichting en informatie, behartigen belangen en stimuleren wetenschappelijk onderzoek. Bekijk voor meer informatie www.prostaatkankerstichting.nl.

Stichting Lynch Polyposis
De Stichting Lynch Polyposis is er om patiënten die Lynch en Polyposis hebben te ondersteunen. Lynch en Polyposis zijn erfelijke aandoeningen en geven een verhoogde kans op poliepen, darmkanker en andere kankers. Bekijk voor meer informatie www.lynch-polyposis.nl.

Stichting Melanoom
Stichting Melanoom is een kankerpatiëntenvereniging voor mensen met melanoom en oogmelanoom. Ze geven voorlichting en informatie, scheppen mogelijkheden voor lotgenotencontact en behartigen belangen. Bekijk voor meer informatie www.stichtingmelanoom.nl.

Stichting Olijf
Stichting Olijf is het netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker. Stichting Olijf zet zich in voor preventie, onderzoek, voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Bekijk voor meer informatie www.olijf.nl.

SPKS: Stichting voor patiënten met kanker aan het spijsverteringskanaal
Op deze website vindt u onder andere informatie over de verschillende soorten kanker aan het spijsverteringskanaal, lotgenotencontact en publicaties. Bekijk voor meer informatie www.spks.nl.

Nederlandse Stomavereniging
De Nederlandse Stomavereniging is een vereniging voor en door mensen met een stoma of pouch. Ze zetten zich in voor een optimale kwaliteit van leven voor mensen met een stoma of pouch door informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Bekijk voor meer informatie www.stomavereniging.nl.

 
 

 

 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services